Poziv nekdanjim brigadirkam in brigadirjem

Humanitarno zbiranje sredstev za žrtve poplav v Makedoniji

Filip Matko Ficko, petek, 2. september 2016 ob 08:37
Humanitarno zbiranje sredstev

Humanitarno zbiranje sredstev

Kot vemo, je v začetku meseca avgusta 2016 neurje povzročilo velike poplave v Makedoniji. Pri tem je umrlo 21 ljudi, nastala pa je tudi velika materialna škoda, ki je prizadela veliko število prebivalcev, med njimi tudi nekdanje brigadirke in brigadirje Makedonije. Zatorej so zaprosili za humanitarno pomoč v obliki ljudske pomoči pri odpravljanju posledic poplav, higienskih pripomočkov, vode, orodja in ne nazadnje finančnih sredstev, ki bi služila za ublažitev in odpravo posledic nastale katastrofe. Po doslej znanih podatkih so jim že priskočili na pomoč v delovni sili in orodju nekdanji brigadirji - »akcijaši« iz Bele Crkve, Kikinde, Tuzle, Rume in iz Beograda.

Klic na pomoč je prispel tudi v Slovenijo, do Kluba brigadirjev Zasavja, ki pomoči v obliki prostovoljnega dela ne more nuditi, kakor tudi ne v obliki orodja in ostalih pripomočkov, predvsem zaradi oddaljenosti in velikih stroškov pri transportu. Zaradi tega se je Upravni odbor Kluba brigadirjev Zasavja, ki ga kot predsednik vodi Borut Slanšek, odločil, da odpre HUMANITARNI RAČUN pri Delavski hranilnici v Hrastniku, na katerem se zbira finančna pomoč, namenjena »Udrugi akcijaša Makedonije« za odpravo posledic katastrofalnih poplav. Številka humanitarnega računa Delavska hranilnica je SI56 6100 0001 4757 636. Sredstva bodo zbirali do 23. septembra 2016, ko bodo zbrani denar nakazali na devizni račun »Udrugi akcijaša Makedonije«.

Iz Kluba brigadirjev Zasavja predlagajo, da bi vsak nekdanji udeleženec mladinskih delovnih akcij, brigadir ali brigadirka, prispeval 5,00 evrov kot pomoč prizadetim »akcijašem« v poplavah, seveda lahko tudi več, vsak po svojih zmožnostih. K temu se lahko pritegne tudi prijatelje in znance, da se udeležijo te humanitarne akcije. S tem bodo dokazali, da naši prijatelji »akcijaši«, niso sami in da lahko računajo tudi na nas, čeprav so oddaljeni - a niso pozabljeni ! Prijatelju moraš pomagati v nesreči takoj. Pregovor pravi: KDOR HITRO DA, DVAKRAT DA !


Več v Kultura in izobraževanje