Vprašljiva je realizacija projektov, odvisnih od javnih razpisov za sofinanciranje

15. redna seja Občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Branko Košti, petek, 2. september 2016 ob 12:29
15. redna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

15. redna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Občinski svet Občine Sv. Jurij ob Ščavnici je na 15. redni seji, v sredo, 31. avgusta, obravnaval Končno poročilo o opravljenem nadzoru pravilnosti in gospodarnosti poslovanja Občine Sv. Jurij ob Ščavnici po ZR za leto 2015, katerega je predstavil predsednik Nadzornega odbora Matej Žinkovič. NO odbor v svojem poročilu ocenjuje, da je pristojni finančni organ za finance na ustrezen način razkril in obrazložil ZR proračuna občine Sv. Jurij ob Ščavnici za letu 2015, zato so ga tudi svetniki soglasno potrdili.

V nadaljevanju so svetniki obravnavali Poročilo o izvrševanju proračuna Občine Sv. Jurij za leto 2016, v obdobju od 1.1. do 30.6.2016, katerega sta predstavila župan Miroslav Petrovič in Suzana Šadl. Večjih odstopanj v proračunu na beležijo, razen pri transfernih prihodkih in s tem povezanih investicijskih odhodkih, kjer realizacija dosega le 11% planiranih prihodkov. Izpad prihodkov beležijo pri projektih, odvisnih od tega, ali bodo za njih izvedeni javni razpisi za sofinanciranje. Zaradi tega je vprašljiva izvedba projektov izgradnje širokopasovnega omrežja, ureditev učnih poti in okolice Blaguškega jezera, ureditev spominske sobe dr. Antona Korošca in projekt Pomurski socialni inkubator. Ob tem je župan Miroslav Petrovič zagotovil, da bodo vse načrtovane investicije, ki so odvisne izključno od občinskega proračuna, do konca leta izvedene. Svetnik Alojz Štuhec ml. pa je vodstvu občine sugeriral, da se k pripravi projektov pristopi v zgodnejšem obdobju leta, saj določena dela zaradi časovne stiske in tudi vremenskih razmer proti koncu leta, niso izvedena dovolj kvalitetno. Svetniki so Poročilo o izvrševanju proračuna za prvo polletje 2016 soglasno potrdili.

Seja se je nadaljevala v znamenju izvajanja občinskih javnih služb zbiranja komunalnih odpadkov in oskrbe s pitno vodo. Tako so v drugi obravnavi soglasno sprejeli Odlok o izvajanju obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja  določenih vrst komunalnih odpadkov in Odlok o predmetu in pogojih za izvajanje koncesije gospodarske javne službe za zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov. V prvi obravnavi pa so sprejeli še osnutek Odloka o oskrbi s pitno vodo v Občini Sv. Jurij ob Ščavnici in osnutek Odloka o ustanovitvi Javnega podjetja Prlekija d.o.o.


Več v Politika