V Mekotnjaku pripravili že 11. Bučarijo

Na ogled so zanimivi bučni aranžmaji, v prostorih bara zelo bogata kulinarična razstava bučnih specialitet, po prireditvenem prostoru pa je dišalo po sveže pečenih bučkah, juhi in drugih bučnih jedeh

Prlekija-on.net, nedelja, 4. september 2016 ob 17:28
Bučarija 2016

Bučarija 2016

Turistično društvo Stara Cesta, ki letos praznuje 15 let obstoja, je ta konec tedna v Mekotnjaku pri Stajnkovih pripravilo že 11. Bučarijo. V soboto so na njivi pobrali bučni pridelek ter postavili bučne aranžmaje, v nedeljo pa je potekala še osrednja prireditev.

V nedeljo se je na prireditvenem prostoru zbrala množica ljudi od blizu in daleč, katere je nagovorila predsednica TD Stara Cesta, Albina Senčar. Med obiskovalci so bili tudi podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler, predsednik športnega društva ŠRD Kostanjevica, Branko Petek ter predsednica Pomurske turistične zveze in hkrati tudi podpredsednica Turistične zveze Slovenije, Barbara Kolenc, ki so ob tem pozdravili obiskovalce in pohvalili organizatorje.

Kot vsako leto so na travniku bili na ogled zanimivi bučni aranžmaji, v prostorih bara zelo bogata kulinarična razstava bučnih specialitet, po prireditvenem prostoru pa je dišalo po sveže pečenih bučkah, juhi in drugih bučnih jedeh. V kulturnem programu so sodelovali učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, obiskovalci so lahko spremljali prikaz trebljenja buč, najmlajši pa ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah.

Razglasili so tudi rezultate natečaja za najtežjo bučo, katero je tudi letos pridelala Sonja Gregorinčič. Letos ta tehta 102 kilograma. Drugo najtežjo bučo, težko 87 kg, je pridelal Ivan Gaube, tretjo, težko 35 kg, pa Jožica Poltrini. Na četrtem mestu je buča težka 25 kg, ki jo je pridelala Ivanka Janežič, na petem mestu buča težka 21,5 kg, ki jo je pridelala Martina Rajh, na šestem pa buča težka 16 kg, ki jo je pridelala Suzana Magdič. Vsi so prejeli tudi nagrade.

Letos so prireditev nadgradili še s šaljivimi igrami, ki so bile povezane seveda z bučami. Laskavi naslov prvega zmagovalca bučnih iger si je po dodatni igri zagotovil Marjan Vrabelj, saj si je po rednem delu delil mesto s Katjo Vunderl, ki je na koncu zasedla drugo mesto, tretji pa je bil Rajko Halabarec.


Več v Družabno