Voznik hotel zaustaviti vozilo, ki je drselo po klancu, a ga je povozilo do smrti

V Sovjaku je prišlo do nesreče, kjer je voznik utrpel hude poškodbe in na kraju dogodka umrl

Prlekija-on.net, torek, 6. september 2016 ob 11:21
Posredovali so reševalci NMP in gasilci PGD Gornja Radgona

Posredovali so reševalci NMP in gasilci PGD Gornja Radgona

V torek, 6. septembra, okoli 8.30 je v Sovjaku, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, osebno vozilo začelo drseti nazaj po klancu navzdol. Voznik vozila ga je hotel zaustaviti, a ga je vozilo povozilo. Voznik je pri tem utrpel hude poškodbe in na kraju dogodka umrl.

Posredovali so reševalci NMP in gasilci PGD Gornja Radgona.

Policisti so z zbiranjem obvestil na kraju ugotovili, da se je okrog 8.30 ure 61-letni moški z osebnim avtomobilom znamke Opel Meriva pripeljal do hiše, avtomobil ustavil in odšel iz vozila. Po prvih ugotovitvah vozila ni zavaroval z ročno zavoro, zato se je vozilo začelo premikati vzvratno. Moški je vozilo po vsej verjetnost s silo telesa želel zadržati, vendar ga je vozilo stisnilo oz. z zadnjo stranjo vozila prevozilo.

Na kraju je bilo truplo moškega najdeno pod vozilom. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Zaenkrat je tuja krivda za nastali dogodek s smrtnim izidom izključena.

Od podobne nesreče še ni minilo en teden, ko je v Prekmurju, v vasi Domajinci, domačina v domači garaži do smrti stisnil traktor, pred tremi tedni pa je na podoben način bila bala sena usodna za 53-letnika.


Več v Črna kronika