Slavičev večer v Križevcih z nazivom »Vaša, naša Mura«

Skozi klepet je Robert Jurak z gostjo z levega brega Mure Simono Cizar povezoval program, med nastopajočimi pa so bili panonska jazz skupina Two generation, Marko Kočar, Tadej Vesenjak in Aleš Ivanuša s prijatelji

Bianca Žitnik, četrtek, 8. september 2016 ob 07:54
Slavičev večer 2016

Slavičev večer 2016

Dr. Matija Slavič, teolog, prevajalec in pedagog je osebnost, po katerem se imenuje vsakoletna kulturna prireditev v okviru občinskega praznika Občine Križevci. Slavičev večer je v Križevcih pri Ljutomeru v sredo, 7. septembra, Kulturno društvo Križevci pripravilo v novem konceptu. Tokratnemu večeru so nadeli naslov »Vaša, naša Mura«.

Ne le v biblicistiki pač pa predvsem v zavzemanju za priključitev Prekmurja matični državi je dr. Slavič odigral pomembno vlogo. Rdeča nit tokratne prireditve je bil odnos prebivalcev desnega in levega brega Mure.

Skozi klepet je Robert Jurak z gostjo z levega brega Mure Simono Cizar povezoval program. Med nastopajočimi so bili panonska jazz skupina Two generation, Marko Kočar, Tadej Vesenjak in Aleš Ivanuša s prijatelji. Prav Aleš Ivanuša je bil glavni lik tokratne proslave. Njegovo desetletno pot v breakdancu, ki je bila kronana v Italiji z nazivom svetovnega prvaka, je predstavil njegov trener v Plesni šoli Zeko Dejan Zečevič. S plesom, v katerem so Aleš in njegovi prijatelji pokazali nekaj trikov, so navdušili gledalce.

Za sproščen konec večerne prireditve, ko so eni peli in igrali drugi pa plesali, pa so poskrbeli kar vsi nastopajoči skupaj.


Več v Kultura in izobraževanje