Radenski župan sprejel tri zlate maturantke in enega zlatega maturanta

Tudi finančna nagrada zlatim maturantom

Prlekija-on.net, četrtek, 8. september 2016 ob 08:11
Sprejem zlatih maturantov v Radencih

Sprejem zlatih maturantov v Radencih

V uradu župana občine Radenci je potekala posebna slovesnost, kjer je župan Janez Rihtarič pripravil sprejem in obdaritev štirih mladih občanov, ki so v letošnjem letu postali zlati maturanti. Skupaj s sodelavkama, direktorico občinske uprave Mojco Marovič in višjo referentko za družbene dejavnosti Vero Sever, je župan Rihtarič izkoristil za kratko druženje in klepet, kjer so se ob sproščenem pogovoru, nekoliko bližje spoznali, z zlatimi maturanti: Špelo Berič iz Radencev, Meliso Benkovič iz Hrastja Mote in Maticem Pintaričem iz Boračeve, srečanja pa se ni mogla udeležiti Melissa Šeruga s Turjanskega Vrha, ki se je opravičila, saj je že imela študijske obveznosti. Vsem štirim bodočim študentom ekonomije, računalništva, informatike in medicine..., je Rihtarič, poleg praktičnih daril podelil tudi denarno nagrado, ki naj bi jim koristila ob začetku študija. Hkrati jih je opomnil, da po končanem študiju ne pozabijo na svojo občino, kjer jim bodo skušali pomagati pri zaposlitvi.

"Zelo lepo je biti v družbi mladih zmagovalcev, vas ki predstavljate prihodnost našega kraja in regije, lahko rečem tudi vse Slovenije. Že letošnjo jesen vas čakajo novi izzivi, nova življenjska spoznanja. Vsak po svoje boste šli naproti svoji prihodnosti, svojim ciljem, ki ste si jih zastavili ter uspehom, ki si jih želite. Verjamem, da vas čaka veliko zmagovalnih trenutkov. Zanesite se na svojo samozavest in energijo, predvsem takrat, ko ne bo šlo vse po načrtih. Ne samo zmage, tudi porazi so sestavni del življenja. Človek se uči tudi iz neuspehov, včasih celo še bolj kot takrat, ko mu gre vse kot po maslu. Ste v obdobju, ko so možnosti neskončne in poti razvejane, samo prav se je treba odločiti. Ves svet imate tako rekoč na dlani. Široko se mu nasmejte in z dvignjeno glavo stopajte svojim sanjam naproti", je med drugim dejal župan Rihtarič, ki je še štirim mladim zaželel vse najlepše v življenju.

"Ne odlašajte, živite zdaj in izkoristite obdobje svoje mladosti in neomejene možnosti. Ne pozabite, zdaj je najboljši trenutek, da greste sijajni prihodnosti naproti in se nato nekega dne, kot izkušene in izoblikovane osebnosti vrnete nazaj v svoj kraj. Da bodo vaši koraki na poti študija nekoliko lažji, vam poklanjamo nagrado občine v višini 200 evrov. Verjamem, da jih boste porabili zase in za pravi namen", je še dodal radenski župan Janez Rihtarič.


Več v Kultura in izobraževanje