ZR grafika: Tudi nova veja je zelena

Promocijska stojala za TurboCleanAustria iz Gornje Radgone

Prlekija-on.net, petek, 23. september 2016 ob 08:49
ZR grafika

ZR grafika

Gotovo so redki mimo vozeči ali sprehajalci, ki se ne bi zazrli v lepo travno zelenico, ki se na obronku mesta Gornja Radgona, na Ljutomerski cesti, bohoti pred podjetjem ZR grafika. Prav tam, kjer se že začenjajo nakupovalna središča, kjer stoji bencinski servis, in kjer je je sedaj odprta še sodobna ročna avtopralnica, brezhiben izgled in skrbno urejena okolica, sta gotovo dodana vrednost, ki krasita uspešno in znano radgonske podjetje družine Ravnikar, ZR grafika. Nemara so to spoznale tudi njihove številne stranke oziroma kupci, tako domači kot tisti iz tujine.

Navkljub dobremu poslovanju so v krizi in recesiji, ki je pred leti zamajala svetovno gospodarstvo, v ZR grafika razširili svojo dejavnost in razvili nov segment. Pričeli so se ukvarjati, ne več samo s tablami, napisi na vozila, kot do takrat, temveč so razvili novo vejo. Priložnost so videli v izdelavi promocijskih stojal in se posvetili tudi notranjemu oglaševanju, kot denimo v trgovskih centrih. Promocijska stojala so plod njihovega lastnega znanja ter pridobljenih izkušenj. Razvijajo jih z različnimi računalniškimi programi, izdelajo pa jih s številnimi, prav za to namenjenimi obdelovalnimi stroji. Promocijska stojala izdelajo iz različnih materialov. Tovrstna stojala so enostavno sestavljiva, prav tako jih je enostavno razstaviti ter prenesti na drugo lokacijo. Promocijsko stojalo prilagodijo željam ter zahtevam strank. V podjetju ZR grafika so torej stopili bližje h končnemu porabniku oziroma kupcu. S tem namenom so si pred leti registrirali novo internetno domeno www.promo4shop.com (promocija za trgovine). In ta poteza se jim danes že obrestuje. Veseli jih, da so to spoznale tudi njihove stranke iz tujine, saj so pred časom že dobavili večje število promocijskih stojal, avstrijsko-švicarskemu podjetju TurboCleanAustria, ki se ukvarja s prodajo čistil za dom.

Sicer pa je bilo osnovna dejavnost omenjenega grafičnega podjetja najprej sitotisk ter grafično oblikovanje. Kasneje pa so svoj program razširili na računalniško izrezovanje samolepljivih napisov, lepljenje napisov na avtomobile ter tisk transparentov. Po nekaj letih so dejavnost izpopolnili tudi z digitalnim tiskom velikega formata. V podjetju ZR grafika so se torej specializirali za grafiko, ki ob digitalnem tisku, zajema še sitotisk na različne materiale, kot so denimo tekstil, papir, plastika in podobno. Razpolagajo z večimi tiskalniki za izdelavo velikoformatnih izpisov na papir, transparente in samolepljive materiale ter posredno na vozila in za izdelavo tabel.

Z vstopom Slovenije v Evropsko unijo se je sicer tudi pri njihovem poslovanju marsikaj spremenilo, saj je poslovanje postalo veliko enostavnejše. Dobili so nove stranke tudi onstran slovensko-avstrijske meje. S svojim digitalnim tiskom velikega formata zalagajo številna avstrijska podjetja, vse do Dunaja, kamor dobavljajo tudi različne samolepljive etikete za proizvajalca stavbnega pohištva. Ob tem pa ne pozabljajo domačih velikih in malih kupcev oziroma odjemalcev, s katerimi negujejo dobre poslovne odnose in jih hkrati obveščajo o novostih. ZR grafika sodelujejo tudi s številnimi oglaševalskimi agencijami, s katerimi so že bili večkrat nagrajeni pri skupnih projektih doma in v tujini. Naj dodamo, da so v podjetju ZR grafika v preteklosti ustvarili že celo vrsto zanimivih stvaritev. Med drugim pa so že tudi prejeli mednarodno grafično priznanje na grafičnem sejmu Fespa v Berlinu, za svojo dovršenost ter natančnost.

Skrb za ''odličnost in stoodstotnost'', kot pravijo v ZR grafiki, pa ni namenjena le izdelkom in kupcem, ampak tudi videzu njihovega vzorno urejenega poslovno-proizvodnega objekta in njegove okolice.


Več v Gospodarstvo