V družbi znanih Slovencev opravili prvo trgatev šipona na Maleku

Trgatev vinograda šipona, ki so ga pri P&F Jeruzalem skupaj s sodelavci, prijatelji in poslovnimi partnerji zasadili v letu 2014

Prlekija-on.net, četrtek, 29. september 2016 ob 17:46
Sara Stadler in Boštjan Romih

Sara Stadler in Boštjan Romih

Pri Vinarju leta 2016, P&F Jeruzalem, so pred dvema letoma na terasah vinograda ob Zidanici Malek izvedli zgodovinski dogodek, ko so prvič javno obnovili vinograd z 31.000 trtami. Pri sajenju novega vinograda so sodelovali številni predstavniki podjetij in znani Slovenci, ki so si pri največjem slovenskem vinarju posadili svoje vinske trte sorte šipon, lani so prvič opravili rez trte, letos pa še prvo trgatev.

Tudi tokrat, kot se za prvo trgatev spodobi, so to opravili v družbi številnih znanih Slovencev. V uvodu so ob zvokih ansambla Ritem zaplesali plesalci KD Obrež, zapela je Nuša Derenda, vse zbrane pa so nagovorili Tatjana Puklavec, izvršna direktorica p&f wineries, Jorn Pedersen, generalni direktor podjetja P&F Holding Vino ter Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti P&F Jeruzalem. Voditelj Boštjan Romih je nato vse zbrane povabil v vinograd na prvo trgatev.

Trgatve so se med drugim udeležili tudi župan Občine Ormož, Alojz Sok, župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, Vinska kraljica Slovenije 2016, Sara Stadler, ki je ob tem pokazala, kako se grozdje pobira. Prisotni so bili tudi Miha Deželak iz Radia 1, nekdanji odličen nogometaš in slovenski reprezentant Sašo Udovič ter številni drugi.

Po trgatvi je sledila pogostitev in degustacija vina v kleti s spremljevalnim programom.


Več v Družabno