V Pomgradu so za en dan odprli svoja vrata najmlajšim

Namen dneva je bil predvsem predstaviti in približati poklice v gradbeni panogi najmlajšim

Prlekija-on.net, petek, 7. oktober 2016 ob 11:48
Dan odprtih vrat podjetja Pomgrad

Dan odprtih vrat podjetja Pomgrad

V prostorih podjetja Pomgrad d.d. je v petek, 7. oktobra, potekal dan odprtih vrat, ki se ga je udeležilo približno 150 otrok iz različnih enot vrtca Murska Sobota. Otroci so imeli priložnost od blizu spoznati poklice, ki so za podjetje Pomgrad nepogrešljivi. Namen dneva je bil predvsem predstaviti in približati poklice v gradbeni panogi najmlajšim.

Otroke iz enot Miške, Ringa raja in Gozdiček so pričakale animatorke. Ob pesmi in glasbi so malčkom predstavile poklice iz panoge gradbeništva ter jih popeljale skozi tematski park, kjer so si ob zabavnem vzdušju ogledali betonarno, asfaltno bazo ter gramoznico. Videli so, kako poteka izkop gramoza iz Kamenšnice ter si od blizu ogledali različne vrste vozil kot so tovornjaki in bagerji. Obisk se je zaključil z okusno malico, ki so jo spremljali petje in otroške igrice, vsak malček pa je prejel tudi spominek.

V podjetju Pomgrad upajo, da se je dan odprtih vrat otrokom zasidral v lepem spominu ter jih obogatil za nova znanja, ki jih bodo v prihodnje morda tudi zanimala. »Tudi na tak način z našo družbeno odgovorno noto odpiramo vrata in se povezujemo z lokalnim okoljem. Ker je podjetje največji delodajalec v regiji in si želi to tudi ostati, si nenehno prizadevamo za stalno sodelovanje z lokalno skupnostjo. Že sedaj je veliko staršev, sorodnikov ali prijateljev zaposlenih v podjetju Pomgrad. Želimo si ohraniti in razvijati medgeneracijsko vez tudi v prihodnje. Potreba po strokovnjakih bo v panogi gradbeništva vedno večja. Tudi tak dan je lahko del mozaika prihodnjega izobraževanja«, je obisk komentiral član uprave, Iztok Polanič.

Tudi zaposleni v vrtcu se zavedajo pomena tovrstnega sodelovanja. »Odločitev o sodelovanju na dnevu odprtih vrat je vsekakor poleg možnosti povezovanja in načrtovanja ter vnašanja kurikularnih vsebin v naše delo pomembna. Tudi zato, ker predstavlja ogled podjetja in njegovega dela za naše otroke vpogled v sam proces in postopke dela. Spoznali so različne stroje, vozila in poklice. Nenazadnje so spoznali pomen dela, ki ga opravljajo Pomgradovi zaposleni in pozitiven vpliv, ki ga ima podjetje na kakovost življenja ljudi ter razvoj regije«, je mnenja pomočnica ravnateljice murskosoboškega vrtca, Vesna Fluher.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54