Radenčani uspešni v 1. krogu 3. DOL

Premagali ekipo OK Fužinar 2 Sij Metal Ravne s 3 : 0

Filip Matko Ficko, torek, 11. oktober 2016 ob 09:00
Ekipa OK Radenci

Ekipa OK Radenci

V okviru Športnega društva Radenci nastopa moška ekipa Odbojkarskega kluba Radenci v 3. državni odbojkarski ligi - vzhod in 8. oktobra je v 1. krogu sezone 2016 / 2017 (26. državno prvenstvo v odbojki !) zaigrala v domači Športni dvorani v Radencih proti 2. ekipi Odbojkarskega kluba Fužinar Sij Metal z Raven na Koroškem in zmagala s 3 : 0 (25:22; 25:14; 25:14).

Pod vodstvom trenerja (v tej vlogi je nastopil sicer igralec prve ekipe ravenskega Fužinarja Mitja Jež) so za ekipo OK Fužinar 2 Sij Metal Ravne zaigrali: Nik Gradišnik, Lan Šumnik, Rok Maklin, Urban Naberšnik, Žiga Koren, Žiga Mori, Jure Maklin, Maks Slemenik, Žan Lesnik, Enci Luka Tisovnik, Vid Ramšak ter kot libera Luka Trimik in Peter Luka Golob.

Pod vodstvom domačega trenerja Bogdana Mariča in njegovega pomočnika Zvonka Zamuda so za OK Radenci zaigrali: Tadej Bertalanič, Tomaž Ajlec, Primož Horvat, Saša Ratkai, Gregor Felkar, Miha Šavel, Uroš Gumilar, Nik Škrjanec ter kot libera Bine Fridrih in Miha Gabrijelčič.

V Športni dvorani Radenci sta tekmo sodila Domen Gujtman iz Murske Sobote in Tomi Špindler iz Ljutomera, zapisnik je vodila Anja Zamuda. Pokrovitelji tokratnega športnega dogodka so bili: Občina Radenci, Radenska Radenci, Saubermacher Murska Sobota, Arcont IP Gornja Radgona, Klime Tratnjek Murska Sobota in Športna oprema Mikasa.

V prvem setu sta se ekipi od začetka do 22. točke izmenjavali v vodstvu, nato pa so s tremi zaporednimi točkami Radenčani set zaključili v svojo korist s 25 : 22. Domači so proti Ravenčanom v drugem setu povedli že 6:0, ves čas vodili ter povečevali razliko in čeprav je trener gostov kar štirikrat svoje igralce poklical na klop (time out), so Radenčani tudi drugi set knjižili v svojo korist s 25 : 14. V tretjem setu je v začetku bil kar trikrat rezultat poravnan (1:1; 2:2 in 5:5), a so domačini zopet »pritisnili« in pričeli povečevati razliko v točkah ter tudi tretji set odločili v svojo korist, z enakim rezultatom kot v drugem setu: 25 : 14. Na lestvici enajstih moštev so po 1. krogu Radenčani tretji, za prvouvrščeno Mislinjo in drugouvrščeno ekipo OK Hoče 2.

Kot smo že poročali, so si Radenčani zagotovili nastop v osmini Pokala Slovenije 2016 / 2017, nasprotnik pa jim bo lanskoletni prvak: OK Calcit Volleyball Kamnik ! Prva tekma bo v torek, 11. oktobra v Športni dvorani v Kamniku ob 20.30, povratna tekma pa v sredo, 26. oktobra v domači Športni dvorani v Radencih ob 19.uri.

V okviru nadaljevanja nastopov v 3. DOL moški-vzhod bodo Radenčani prihodnjo soboto, 15. oktobra, potovali na tekmo v Slovensko Bistrico, a 22. oktobra bodo v domači Športni dvorani Radenci ob 19. uri gostili ekipo OK SIP Šempeter 2.

Odbojkarji OK Radenci vabijo na tekmo, BODITE SEDMI IGRALEC !


Več v Šport