Otroci so se v Ljutomeru srečali s Sapramiško

V oktobru se lutka Sapramiška ob 40. obletnici izida slikanice in 30-letnici lutkovne predstave potepa po klubskih centrih in knjigarnah Mladinske knjige širom Slovenije

Prlekija-on.net, torek, 11. oktober 2016 ob 20:32
Srečanje s Sapramiško v Ljutomeru

Srečanje s Sapramiško v Ljutomeru

Ob 40. obletnici izida slikanice Sapramiška in 30-letnici lutkovne predstave, po več krajih po celotni Sloveniji v oktobru poteka srečanje s Sapramiško, v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Sapramiško, ki praznuje 40. rojstni dan, je leta 1976 zasnovala Svetlana Makarovič. Od tedaj je izšla v različnih knjižnih izdajah, na kasetah, CD-jih. Pred 30 leti je doživela tudi uprizoritev v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kjer se ponaša z rekordnim številom ponovitev, kar 1768.

V oktobru se tako lutka Sapramiška potepa po klubskih centrih in knjigarnah Mladinske knjige širom Slovenije, ker želi razveseliti čim več otrok. V ponedeljek, 10. oktobra, se je ustavila tudi v Ljutomeru, kjer so jo pričakali številni otroci.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši