Ankine vložnine na pokušino

Okusna in cvetoča sobota v Vrtnarstvu Alt

Bianca Žitnik, sobota, 15. oktober 2016 ob 18:22
Okusna in cvetoča sobota v Vrtnarstvu Alt

Okusna in cvetoča sobota v Vrtnarstvu Alt

15. oktobra je bil v Vrtnarstvu Alt na Pristavi tretji in tudi zadnji dan iz sklopa Jesenskih dni odprtih vrat. Za sobotama, ko so v Vrtnarstvu Alt gostili znane gostje, je tokratna sobota pripadla Anki.

Poleg standardnega 10% popusta na rastline, zasaditve v posodah, nagrobne aranžmaje in Ankine vložnine, so obiskovalci slednje lahko tudi degustirali. Bučkina marmelada s čilijem, bučkin ajvar, bučke v kisu, mehiške kumare v kisu, ajvar in sirup iz rdeče bazilike so okusne vložnine, ki so nastale pod spretnimi Ankinimi prsti. Ker je vsa uporabljena zelenjava v izdelkih domače pridelave Anka iz kakovostnih sestavin naredi kakovostne izdelke. Da Anka ne le z znanjem, pač pa tudi s srcem pripravlja kvalitetne produkte kaže dejstvo, da so njeni izdelki na različnih tekmovanjih vedno dobro ocenjeni. Tudi letošnje leto je bilo uspešno: Anka je za svojo bučkino marmelado s čilijem na tekmovanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju prejela zlato medaljo tretje leto zapored, kar ji je prineslo naziv kakovosti.

Nagrade nam dajo krila, tako tudi Anki gotovo zlepa ne bo zmanjkalo idej za prihodnost. Mogoče pa se bodo sanje tudi njej, kot Zinki Kocbek iz oddaje Dan najlepših sanj, katere ena izmed želja je bila spoznati Anko, nekoč uresničile.


Več v Kultura in izobraževanje