Srečanje veteranov Gasilske zveze Križevci

Zbranim veteranom je deževno popoldne ob prijetnem druženju hitro minilo

Bianca Žitnik, petek, 21. oktober 2016 ob 08:43
Srečanje veteranov GZ Križevci

Srečanje veteranov GZ Križevci

V četrtek, 20. oktobra, je bilo v prostorih vaško gasilskega doma Boreci letošnje srečanje veteranov gasilske zveze Križevci. Ker so se člani PGD Boreci, ki so pripravili letošnjo pogostitev, izkazali kot dobri gostitelji je zbranim veteranom deževno popoldne ob prijetnem druženju hitro minilo.

Navzočim so spregovorili predsednik komisije za veterane pri Gasilski zvezi Križevci Marijan Šijanec, predsednik GZ Križevci Dragotin Rakuša je pozdravil veterane in se jim zahvalil za udeležbo. Poudaril je pomen takšnega druženja, saj so ravno ti gasilski veterani v preteklosti zelo veliko prispevali in storili za gasilstvo.

Poveljnik GZ Križevci Milan Antolin je po pozdravnem nagovoru predstavil nekatere spremembe na področju zakonodaje za veterane, seznanil z operativnim delom na GZ Križevci, rezultati dela in tekmovalnimi rezultati GZ Križevci na nivoju zveze, regije in države.

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je pozdravil vse prisotne in se zahvalil za preteklo delo, ki so ga veterani prispevali v gasilstvu, predsednik PGD Boreci Branko Slavinec je prav tako pozdravil vse navzoče, se zahvalil za zaupanje GZ Križevci za organizacijo srečanja in zaželel prijetno počutje v PGD Boreci.

V program so bili vključeni mladinci PGD Boreci, ki so navzoče nasmejali s skečem o gasilstvu. Za družabni del pa je tudi bilo poskrbljeno.

V zadovoljstvo vseh, se je srečanje zaključilo v poznih urah z željo, da se v takšnem številu srečajo naslednje leto.


Več v Družabno