Ukradli avtobus ter z njim povzročili prometno nesrečo

V nesreči je nastala premoženjska škoda na avtobusu in prometni signalizaciji v višini okoli 15 tisoč evrov

Prlekija-on.net, torek, 1. november 2016 ob 14:57
Avtobus (simbolična fotografija)

Avtobus (simbolična fotografija)

V torek, 1. novembra, ob 5.08 je bil OKC PU Maribor obveščen, da v krožišču na Streliški cesti v Mariboru, za smer Razvanje, sredi vozišča stoji avtobus brez voznika. Na kraj je bila napotena policijska patrulja, ki je z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovila, da je bilo storjeno kaznivo dejanje in prometna nesreča.

Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v noči iz 31. 10. na 1. 11. 2016, s parkirnega prostora v Razvanju protipravno vzel avtobus znamke Mercedes in se z njim odpeljal v smeri Radvanja. Med vožnjo po Streliški cesti proti Radvanju je neznani storilec zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v prometno signalizacijo in s tem povzročil prometno nesrečo. V nesreči je nastala premoženjska škoda na avtobusu in prometni signalizaciji v višini okoli 15 tisoč evrov.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 ali 080 1200, kjer je zagotovljena anonimnost prijavitelja.

Ena smrtna žrtev
Sicer pa se je v preteklem dnevu na območju Podravja zgodilo več prometnih nesreč, ena tudi s smrtnim izidom, o čemer smo že pisali. V torek ob 03.10 uri se je na regionalni cesti izven naselja Podlože, občina Majšperk, zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala. 21-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Lovrenca na Dravskem polju v smeri Ptujske gore in je izven naselje Podlože z vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo preko celotnega vozišča, kjer je trčil v betonski prepust. Ob preobračanju vozila je voznik padel iz vozila in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor.

Že v ponedeljek, ob 21.48 pa je na cesti Kidričevo-Šikole, občina Kidričevo, avtomobil zapeljal iz cestišča. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulator in razsvetljevali kraj nesreče, reševalna ekipa NMP Ptuj pa so poškodovano osebo prepeljali v SB Ptuj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika