Ob obilnem deževju poplavljenih nekaj kleti in cest

V naslednjih dneh bodo temperature pod ničlo

Prlekija-on.net, sobota, 12. november 2016 ob 20:22
Narasle vode v Prlekiji

Narasle vode v Prlekiji

V petek in soboto, je naše kraje zajelo obilno deževje, ki je zalilo nekaj kleti stanovanjskih hiš, poplavilo ceste, veter pa je podiral drevesa. Voda se je nabirala predvsem na travnikih in na običajnih mestih, kjer ni ogrožala okolice. Reka Ščavnica je v Pristavi dosegla višino 245 cm. V soboto je med dežjem padal tudi sneg, popoldan se je zjasnilo, v naslednjih dneh pa bodo temperature pod ničlo.

Že v petek, ob 23.07 je v Grabonošu, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Grabonoš so prečrpali tri kubične metre vode. V soboto, ob 2.14 so gasilci PGD Senešci spremljali vodostaj Sejanskega potoka v naselju Senešci v občini Ormož. Potok ni poplavil, zato njihova intervencija ni bila potrebna.

Ob 9.05 se je v naselju Police v občini Gornja Radgona, zaradi močnega vetra čez cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Gornja Radgona so drevo, ki je oviralo promet, odstranili. Ob 9.30 so v naselju Spodnje Verjane, občina Sveta Trojica, gasilci PGD Sveta Trojica izčrpali meteorno vodo iz kletnih objektov stanovanjskega objekta.

Ob 10.41 je v Gornjih Ivanjcih, občina Gornja Radgona, meteorna voda poplavila cesto. Na kraju dogodka so delavci Komunalnega podjetja postavili signalizacijo. Ob 10.51 je v naselju Sovjak, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, močan veter čez električni daljnovod podrl drevo. O dogodku je bila obveščena dežurna služba Elektra Maribor.

Ob 20.05 sta v Zgornjih Ključarovcih, občina Ormož, čez cesto padli dve drevesi. Odstranili so ju gasilci PGD Ključarovci.

V naslednjih dneh bo hladno
Arso napoveduje, da se bo zvečer in ponoči povsod zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0 stopinj C.

V nedeljo bo sprva precej jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo več koprenaste oblačnosti, ki bo postajala vse gostejša. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7 stopinj C.

V ponedeljek se bo nad večjim delom Slovenije večinoma zadrževala nizka oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Hladno bo. Podobno vreme bo sprva tudi v torek, čez dan pa se bo nizka oblačnost počasi redčila. V sredo bo spet bolj oblačno vreme.


Več v Narava