Osem medalj za radgonske karateiste

Kanal ob Soči gostil pokalno tekmo

Prlekija-on.net, torek, 22. november 2016 ob 17:46
KK Radgona v Kanalu ob Soči

KK Radgona v Kanalu ob Soči

V organizaciji Karate zveze Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem ŠD Gorica, je v Kanalu ob Soči, potekala 3. Pokalna tekma Karate zveze Slovenije v katah, ekipnih katah in športnih borbah za starostne kategorije do 18 let.

Zanimivega tekmovanja se je udeležilo 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 slovenskih karate klubov, ki so opravili 400 nastopov. Med njimi so bili tudi mladi karateisti iz radgonskega karate kluba, ki so se odlično odrezali, saj so med drugim kar osemkrat bili na zmagovalnem odru. Osvojena so namreč tri prva, eno drugo in štiri tretja mesta. Tako so se na najvišjo stopničko v svojih konkurencah povzpeli: David Klobasa, Nejc Sterniša ter kadetska ekipa v postavi: Kristjan Klemenčič, Nejc Sterniša in Blaž Klobasa. Na drugo mesto se je uvrstil Blaž Klobasa, medalje za tretje mesto pa so prejeli: David Klobasa, Kristjan Klemenčič, Mišel Čuček in Aleks Klobasa. Omeniti kaže še solidni peti mesti Aleksa Kozarja in Aleksa Klobasa.

Kristjan drugi, Nejc sedmi v Poreču
V hrvaškem obmorskem mestu Poreču je potekal močen mednarodni karate turnir, na katerem sta nastopila tudi člana Shotokan do-karate kluba Radgona, Kristjan Klemenčič in Nejc Sterniša. Odlično se je odrezal zlasti Kristjan, ki je bil v katah med mlajšimi kadeti, več kot soliden, drugi, po drugi strani pa se je Nejc tokrat moral zadovoljiti s 7. mestom v konkurenci kadetov.

Radgončani šesti med 81 ekipami
V sodelovanju s Karate zvezo Slovenije, je. Karate klub Olimpija, v nedeljo, 19.11.2016, na Kodeljevem v Ljubljani, organiziral vsakoletni mednarodni turnir, deseti »Ljubljana Open 2016«.

Na tekmovanju, kjer je nastopilo več sto tekmovalk in tekmovalcev iz 81 klubov, ki so opravili 714 nastopov, so se odlično odrezali tudi radgonski tekmovalci. Po besedah predsednika Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona, Antona Rožmana, je klub dosegel zgodovinski uspeh, saj je z malo ekipo dosegel po medaljah 6. mesto med 81 klubi iz Evrope in Azije.

Izmed Radgončanov so prva mesta v svojih konkurencah in kategorijah osvojili: Nejc Sterniša, Aleks Kozar ter David Klobasa v dveh konkurencah. Drugi mesti sta zasedla Blaž Klobasa in Nejc Sterniša, tretje pa Kristjan Klemenčič. Omeniti kaže tudi nekaj petih in šestih mest (Nejc Sterniša, Kristjan Klemenčič, Tobias Florian Leithner), kar je v takšni konkurenci lep dosežek. Mimogrede pa je v Ljubljani bil uspešen tudi član KK Radenci, Matevž Jurinec, ki je zasedel 2. mesto.

Končni vrstni red, ekipno: 1. GLC Fijlkam – Italija 44 (12 zlatih, 15 srebrnih, 17. bronastih) medalj, 2. Športno društvo Nova Gorica 13 (8, 1, 4); 3. Karate klub Omega – Hrvaška 13 (6, 5, 2); 4. KK Kranj 15 (5, 4, 6); 5. KK Trbovlje 8 (4, 2, 2,), 6. Shotokan karate-do Radgona 7 (4, 2, 1) itd.


Več v Šport