Dobrodelni koncert V objemu dobrote pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Zbrana sredstva so namenili prvemu materinskemu domu v Pomurju

Branko Košti, torek, 29. november 2016 ob 10:05
Dobrodelni koncert V objemu dobrote

Dobrodelni koncert V objemu dobrote

Škofijska Karitas Murska Sobota in Župnijska Karitas Sveti Jurij ob Ščavnici, sta v nedeljo, 27. novembra, pripravili dobrodelni koncert »V objemu dobrote«.

Dogodek je v telovadnico osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici, privabil množico ljudi dobre volje in odprtega srca, pripravljenih pomagati ljudem v stiskah in darovati v okviru svojih možnosti. Med njimi so bili tudi najvišji predstavniki murskosoboške škofije in dekanije Ljutomer s škofom msgr. dr. Petrom Štumpfom na čelu, predstavniki Slovenske in Škofijske Karitas, župan občine Sv. Jurij Miroslav Petrovič in evropski poslanec Lojze Peterle.

Kulturni program je s prepletanjem misli o dobrodelnosti, usmiljenju in materinstvu, povezoval Branko Hrga, izvedli pa so ga: družina Taškov (mama Felicita Heric Taškov in hčerke Iva, Urška in Hana) iz župnije Ljutomer, Tamburaški orkester Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, Mešani pevski zbor pevskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, Cerkveni otroški pevski zbor iz Razkrižja, pevke ljudskih pesmi "Soside" iz Male Nedelje, instrumentalni trio iz Gornje Radgone, kvartet "Solzice" iz Apač, dramsko točko so prispevali gostje iz župnije Kančevci, za dobro voljo ob zaključku pa so poskrbeli gostje iz mariborske škofije, priljubljeni ansambel Klapovühi.

Zbrane prispevke so namenili prvemu materinskemu domu v Pomurju, ki se nahaja v Svetem Juriju. Tej ustanovi je evropski poslanec Lojze Peterle izročil tudi ček Fundacije Lojzeta Peterleta v vrednosti 3.000 evrov.


Več v Kultura in izobraževanje