Praznik sv. Cecilije v ljutomerski župniji

V ljutomerski župniji so pri večerni sveti maši v cerkvi sv. Janeza Krstnika, slovesno obeležili praznik sv. Cecilije

Prlekija-on.net, torek, 29. november 2016 ob 19:06
Praznik sv. Cecilije

Praznik sv. Cecilije

V torek, 22. novembra, so tudi v ljutomerski župniji pri večerni sveti maši v cerkvi sv. Janeza Krstnika, slovesno obeležili praznik sv. Cecilije, svetnice in mučenice iz 3. stoletja, ki je na ta dan praznovala god in velja za zavetnico cerkvene glasbe, cerkvenih glasbenikov, pevcev in orglarjev.

Pridružili so se jim vsi člani pevskih zborov in organisti. Ob tej prav posebni priložnosti, so lahko prisluhnili čudovitemu petju  pevk in pevcev mlajšega pevskega zbora sv. Janez Krstnik ter zvočni lepoti cerkvenih orgel, za katere so odgovorni izjemno predani organisti. Sveto mašo je za vse žive in pokojne člane pevskih zborov, daroval kaplan Zoran Car.

Po končani sveti maši in slovesnem delu, pa so se člani vseh pevskih zborov župnije, zbrali v prostorih Karitas, kjer je potekalo veselo druženje ob dobri kapljici, domačih dobrotah ter prepevanju pesmi ob zvokih harmonike.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje