V Domu starejših občanov Ljutomer obeležili 15 let delovanja

Ob tem so pripravili kulturni program z druženjem stanovalcev, zaposlenih, svojcev in gostov

Prlekija-on.net, petek, 2. december 2016 ob 22:01
15 let DSO Ljutomer

15 let DSO Ljutomer

V petek, 2. decembra, je v Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer, potekala svečanost ob 15-letnici delovanja. Ob tem so pripravili kulturni program z druženjem stanovalcev, zaposlenih, svojcev in gostov.

Na prireditvi so vse zbrane nagovorili direktor doma mag. Tomislav Nemec, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Martina Vuk, poslanec DZ RS Franc Jurša, predsednik upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Zoran Hoblaj, predsednica sveta zavoda mag. Tanja Karlovčec, predstavnik stanovalcev v svetu zavoda Anton Heric, msgr. Izidor Veleberi, besedo pa so dobili tudi številni zaposleni in stanovalci doma, ki so opisali 15-letno prehojeno pot od začetka nastanka doma do danes. Nekateri stanovalci tudi v domu bivaju prav od samega začetka, ti so na slovesnosti dobili tudi darila. To so Ivan Peršak, Angela Meško, Marija Kraner, Marija Čirič, Ana Majerič in Kristina Vučko, ki je letos dopolnila 101 leto.

Za kulturni program so poskrbeli zaposleni in stanovalci doma, ob koncu je dve pesmi zapel in zaigral še prleški glasbenik Samo Budna, nakar so se vsi posladkali še z veliko torto in poklepetali ob pogostitvi.

Javni socialno varstveni zavod Dom starejših občanov v Ljutomeru deluje od leta 2001, zgrajen pa je bil s sredstvi države in občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Njihovo poslanstvo je izvajanje visoko kvalitetnih storitev oskrbe z nastanitvijo in zdravstvene nege v prvi vrsti starejšim iz občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Svoje poslanstvo pa širi na partnerski odnos in intenzivno vključevanje svojcev v dogajanje v domu ter na ponudbo storitev dnevnega varstva, stanovalcev v oskrbovanih stanovanjih ter na zagotavljanje storitev oskrbe in nege starejšim v domačem okolju. Svojo ponudbo celovite skrbi za starejše zaokroža z vključevanjem starejših iz okolja v različne dejavnosti v domu ter z dejavnostjo domske kavarne in možnostjo prehrane za vse zunanje uporabnike. V domu nenehno stremijo k izboljšavam, tako so med drugim letos v uporabo predali novozgrajen »Senior park«, ki je z napravami za gibalne vaje starejših eden prvih tovrstni parkov na našem področju, namenjen pa je za telesno vadbo stanovalcev doma in tudi zunanjih obiskovalcev.

Skupno ima dom 166 namestitev v eno in dvoposteljnih sobah, v Bivalni enoti Stročja vas, ki je namenjena stanovalcem z demenco, pa je na voljo 16 enoposteljnih in štiri dvoposteljne sobe.


Več v Kultura in izobraževanje