Miklavževih daril so se razveselili tudi otroci pri Svetem Juriju ob Ščavnici

Miklavževanje že vrsto let organizira turistično društvo v sodelovanju z župnijo, letos so ga popestrili še mladi dramski igralci

Branko Košti, torek, 6. december 2016 ob 11:46
Miklavževanje pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Miklavževanje pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Turistično društvo Sveti Jurij ob Ščavnici že vrsto let, v sodelovanju z župnijo, organizira prihod sv. Miklavža in obdarovanje otrok. Letošnjo prireditev v župnijski cerkvi pa so obogatili še mladi igralci otroške gledališke skupine domačega ljubiteljskega dramskega društva, kateri so čas nestrpnega pričakovanja Miklavža popestrili z uprizoritvijo igrice Kralj regratovih lučk.

Sv. Miklavž je ob prihodu vse prisotne najprej povabil k skupni molitvi, zatem pa otroke izprašal, kako pridni so bili od njegovega zadnjega obiska. Seveda so ga prepričali, da so bili res pridni, zato je nastopil najtežje pričakovan trenutek, obdarovanja. Darila je sv. Miklaž izročil blizu stoosemdesetim otrokom. Nekateri so po darila korajžno prišli sami, drugi v spremstvu staršev, bilo je tudi nekaj joka, a ob koncu so bili vsi veseli in zadovoljni.

Dogajanje sta v ozadju budno spremljala še dva stalna spremljevalca sv. Miklaža - parkeljna, katera pa sta bila presenetljivo prijazna. Verjetno zato, ker so bili otroci vse leto res pridni in jih ni bilo treba kaznovati. Sta pa z veseljem ugodila nekaterim najmlajšim in se skupaj z njimi postavila pred fotografske objektive.


Več v Družabno