DOSOR Radenci: Vabilo medijem na kavo

V petek, 9. decembra, predstavitev knjižice »Keksijada«

Filip Matko Ficko, sreda, 7. december 2016 ob 11:01
Knjižica »Keksijada«

Knjižica »Keksijada«

Kar tri dni bo dišalo po vsem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, po vaniliji v času vsakoletnega predbožičnega časa v tem domu severovzhodne Slovenije, ki je prejel letos dvoje prestižnih naslovov v akciji »Najtoplejši domovi starejših 2016«: priznanje bralcev priloge »Super 50« ter priznanje strokovne komisije. Stanovalke in stanovalci ter zaposleni bodo skupaj pripravili neštevilno različne piškote po starih receptih na svoji že osmi »Keksijadi« po vrsti.

Toda letos so se v DOSOR-ju še posebej pripravili: Ker se jim tovrstna peka piškotov zdi precej posebna ter da nosi globje sporočilo, ki ga iz tega doma severovzhodne Slovenije želijo posredovati v vse domove, bodo v petek, 9. decembra ob 9.30, predstavili tudi knjižico piškotov »Keksijada«, ki je izdelek večletnega predbožičnega dogajanja.

Knjižico »Keksijada« bo predstavila direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, na predstavitev, kot tudi na kavo, pa so v DOSOR-jevo kavarnico »Traminček« vabljeni seveda še posebej predstavniki medijev.

Knjižica »Keksijada« prinaša recepte za zdrave in okusne piškote, saj se na vsakoletni DOSOR-jevi »Keksijadi« združuje stare recepte stanovalk in stanovalcev, ki so začinjeni še z nasveti s področja naturopatije ter s sodobnimi pridihi. Kajti po peki piškotov po vseh domskih oddelkih, kjer gre celo za neke vrste tekmovanje, strokovna komisija piškote oceni, temu pa sledi zabava, sladkanje in druženje. Lanska keksijada.

Tako bo tudi letos v tem tednu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje