Božična vas v Banovcih že 17. leto zapored

Letos v sklopu Božične vasi Banovci sodeluje 48 hiš

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. december 2016 ob 15:586
17. Božična vas v Banovcih

17. Božična vas v Banovcih

Na obronkih Prlekije, v majhni vasici Banovci, je letos že 17. leto zapored moč občudovati Božično vas, ki se skupaj z 9. razstavo slovenskih jaslic in dogodkom Božična noč, povezuje v projekt Božična Prlekija. Božična vas po izvirnih idejah njenih prebivalcev očara vsakega obiskovalca od blizu in od daleč. Uradno so vas odprli ter svečano prižgali lučke v nedeljo, 11. decembra, v Banovcih ob gasilskem domu. Božično vas skupaj pripravljajo Gasilsko društvo Banovci, Terme Banovci in Občina Veržej.

Ob tej priložnosti sta vse zbrane nagovorila župan Občine Veržej Slavko Petovar ter izvršni direktor Term Banovci Igor Magdič, domači župnik Jože Brečko je vas blagoslovil, ljudski pevci iz Banovcev pa so zapeli dve pesmi. Prireditev je povezovala Majda Kolbl.

Obisk Božične vasi bodo popestrili z božičnimi tržnicami v Termah Banovci, kjer se bodo obiskovalci lahko na stojnicah z domačimi izdelki ogreli tudi s toplim napitkom, posedli ob prasketajočem kaminu, se posladkali s hišno sladico, naužili božičnih melodij ob božičnih koncertih, se ogreli v prijetni termalni vodi in razvajali v prleškem svetu savn.

Letos v sklopu Božične vasi Banovci sodeluje 48 hiš.

Foto in video: Sara Vinkovič


Več v Zanimivosti