Praznični nastop članic Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici

Odlične rezultate dosegajo tudi v državnem merilu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. december 2016 ob 09:48
Praznični nastop članic Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Praznični nastop članic Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Tako kot vsako leto, so tudi v letu 2016 članice Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici pripravile božični nastop za starše in sorodnike v telovadnici OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici.

V šolskem letu 2016/2017 v Twirling klubu Sv. Jurij ob Ščavnici trenira 10 deklet, starih med 6 in 18 let. Dekleta so učenke OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, OŠ Antona Trstenjaka Negova in OŠ Mala Nedelja ter Srednje zdravstvene šole Murska Sobota in GFML. Trenirajo 2x tedensko pod vodstvom vaditeljice/učiteljice twirlinga Katarine Vrzel ob pomoči trenerke twirlinga Anite Ketiš. V septembru se na treningih intenzivno učijo novih elementov in jih povezujejo v zahtevne koreografije. Odzovejo se vabilom na občinske in šolske prireditve, ki jih popestrijo s svojimi atraktivnimi nastopi.

Vsako leto se udeležujejo tekmovanj pod okriljem Twirling zveze Slovenije, in sicer: kvalifikacije državnega prvenstva v solo programih, kvalifikacije državnega prvenstva v freestyle programih, finale državnega prvenstva, Odprto prvenstvo Slovenije v freestyle programih. Tekmovalno leto 2016 je bilo za naše članice zelo uspešno, saj so se z 20. državnega prvenstva vrnile z dvema naslovoma državnih prvakinj v različnih starostnih kategorijah, eno drugo mesto med pari, štirimi tretjimi mesti in drugimi odličnimi uvrstitvami v različnih slogih in kategorijah. Tudi na Odprtem prvenstvu Slovenije so bili rezultati odlični: dve prvi mesti, dve drugi in eno tretje mesto. V tem šolskem letu se tekmovalno leto začne s kvalifikacijami v solo programih, ki se bo 21.01.2017 odvijalo v Šoštanju.

Za konec leta in polepšanje praznikov dekleta vsako leto pripravijo nastop za starše in sorodnike, kjer pokažejo, kaj so se naučila in s kakšnim veseljem trenirajo twirling.

Valentina Miklič


Več v Šport