Prlekijo zajela snežna ploha

Kakor hitro je snežna ploha prišla je tudi odšla

Prlekija-on.net, četrtek, 5. januar 2017 ob 11:401
Snežna ploha v Ljutomeru

Snežna ploha v Ljutomeru

V četrtek, 5. januarja, je naše kraje okoli 8.30 zajela snežna ploha. Z neba se je vsul sneg in padal okoli 20 minut, nakar je bilo vsega konec. Hitro se je nato tudi zjasnilo, posijalo je tudi sonce. Okoli 11.30 se je vse skupaj "ponovilo", ko nas je ponovno zajela ploha, nato pa je ponovno posijalo sonce. K nam pa prihaja tudi polarni zrak.

To je bil prvi letošnji sneg pri nas, v tej zimi ga je sicer v Prlekiji predvsem v višjih predelih nekaj že zapadlo v začetku novembra.

Občutek mraza bo s kombinacijo severnega vetra in nizkimi temperaturami zelo izrazit
Vremenoslovci za naprej napovedujejo, da bo v petek delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, bolj oblačno bo v vzhodnih krajih. Pihal bo okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -13, najvišje dnevne pa od -4 do -1 stopinje C.

Od četrtka sredi dneva do noči na soboto bo zelo vetrovno. V kombinaciji z nizkimi temperaturami bo občutek mraza zelo izrazit. Zaradi te kombinacije je pri nas izdan tudi oranžni alarm.

V soboto bo precej jasno z občasno povečano oblačnostjo. Mrzlo bo, dnevne temperature bodo marsikje v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem. V nedeljo bo delno jasno, občasno tudi pretežno oblačno. Še bo mrzlo.


Več v Narava