Izdan oranžni alarm: močan severni veter in nizke temperature

V petek bodo predvidoma sunki vetra pri nas presegli 70 km/h, v kombinaciji z nizkimi temperaturami pa bo občutek mraza zelo izrazit

Prlekija-on.net, četrtek, 5. januar 2017 ob 19:121
Občutek mraza bo zelo izrazit

Občutek mraza bo zelo izrazit

Za petek je za praktično celotno Slovenijo izdan oranžni alarm, saj bo pihal močan veter, v kombinaciji z nizkimi temperaturami pa bo občutek mraza zelo izrazit.

Do noči na soboto bo zelo vetrovno. V petek bodo predvidoma sunki vetra v severovzhodni Sloveniji presegli 70 km/h.

Ponoči bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Nastanejo lahko posamezne snežne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -13 stopinj C. V petek bo delno jasno, bolj oblačno bo v vzhodnih krajih. Pihal bo okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do -1 stopinj C.

Kaj pomeni oranžni alarm?
"Vremenske razmere so nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila", se glasi pojasnilo oranžnega alarma.

Že v začetku tedna je bilo napovedano, da k nam prihaja polarni zrak, danes je bilo tudi več snežnih ploh s sunki vetra.


Več v Narava