Petletni projekt večgeneracijskega centra Pomurja se izvaja tudi v Ljutomeru

Dejavnost se vzpostavlja na Ormoški cesti 22

Prlekija-on.net, četrtek, 5. januar 2017 ob 19:462
Dejavnost VGC se vzpostavlja na Ormoški cesti 22

Dejavnost VGC se vzpostavlja na Ormoški cesti 22

Včeraj, 4. januarja 2017 je bil v Ljubljani  na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podpis pogodb z izbranimi izvajalci, na podlagi precej zahtevnega javnega razpisa. S tem se je uresničila predvidena napoved podana v članku o krepitvi nevladnega sektorja.

Tako je tudi Ljutomer dobil lepo »božično-novoletno darilce«, saj so odprta vrata ljutomerske enote VGC – Večgeneracijskega centra Pomurja že od 3. januarja dalje. Dejavnost se vzpostavlja na Ormoški cesti 22 in to po uspešnem prizadevanju Občine Ljutomer (mag. Olge Karba, županje) in Mladinskega sveta Ljutomer ter še posebej Slovenske filantropije, Ljubljana (kot nosilnega partnerja v projektu) in še drugih projektnih partnerjev iz Pomurja (društvo Mozaik iz Murske Sobote, Hiše sadeži družbe delujoče v Murski Soboti v okviru SF ter privatnega zavoda Vitica iz Gornje Radgone).

Enote VGC bodo tako delovale tudi na območju Gornje Radgone, Goričkega in Murske Sobote. Izvajalci pa bodo v okviru projekta tudi razpolagali z novim kombi vozilom, kar bi naj starejšim osebam približalo njihove dejavnosti namenjene večgeneracijskemu ustvarjanju. Dejavnost podpira Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter bo sofinancirano v obdobju petih let. Na območju celotne RS je tako vzpostavljenih 15 večgeneracijskih centrov.

foto,tekst: RUST

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje