Lažni preplah v Ormožu, v Veržeju našli dve trupli

V Ormožu je šlo za lažni preplah zaradi bombe, v Veržeju našli dve trupli

Dejan Razlag, četrtek, 7. januar 2010 ob 17:207
Policija

Policija

V sredo, 6. januarja je okrog poldneva na Policijsko postajo Ormož prišla 33-letna ženska iz Ormoža, ki je prijavila, da je na mobilni telefon prejela kratko sporočilo, da se v njenem osebnem avtomobilu, parkiranem v Ormožu, nahaja bomba. Policisti so nemudoma odhiteli na kraj ter zavarovali vozilo in okolico do prihoda delavcev Specialne enote, ki so opravili protibombni pregled vozila. Specialisti so vozilo pregledali, vendar bombe niso našli.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da policisti zbirajo obvestila s ciljem izsleditve storilca.

V Veržeju našli dve trupli

Na deponiji sladkorne pese med Veržejem in Križevci pri Ljutomeru so policisti v avtomobilu našli človeški trupli, 60-letnega moškega ter 44-letne ženske z območja Ljutomera. Kot je dejal tiskovni predstavnik pomurske policije Jožef Prša, na truplih ni bilo znakov nasilja, vzrok smrti pa bo znan po obdukciji. Neuradno naj bi šlo za zastrupitev z izpušnim plinom oz. zaradi vklopljenega gretja v vozilu, pokojna pa naj bi bila domačina iz Babinec.
Moški naj bi bil pogrešan od 5. januarja letos, avtomobil, v katerem je policija našla trupli, pa je bil v njegovi lasti. Trupli sta bili v kombiniranem vozilu ford transit.



Več v Črna kronika