Pred stanovanjskim blokom našli dve pirotehnični telesi, močnejši od topovskega udara

Niti pomisliti nočemo na posledice, če bi tako sredstvo našel kak otrok ali mladostnik in bi jih zaradi svoje neizkušenosti nehote aktiviral

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. januar 2017 ob 15:06
Najdeni pirotehnični telesi

Najdeni pirotehnični telesi

V nedeljo, 8. januarja, tik pred 12. uro, so občani obvestili policijo, da so pred stanovanjskim blokom na Mlekarniški ulici v Mariboru našli dva, v papir zavita, verjetno topovska udara. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za dve, po videzu neobičajni eksplozivni telesi z vžigalno vrvico. Na kraj so poklicali bombnega tehnika iz Specialne enote policije, ki je ugotovil, da gre za dve doma narejeni eksplozivni sredstvi z vžigalno vrvico, vse skupaj zavito v papir. Takšno eksplozivno oz. pirotehnično telo je močnejše od topovskega udara. Oboje je odnesel na uničenje.

"Kljub mnogim, zelo nazornim opozorilom zdravnikov, policije, medijev, društev za zaščito živali in še mnogih drugih ter tudi posameznikov, do kakšnih posledic lahko privede rokovanje s takimi predmeti, še posebej domače izdelave, se očitno nekateri še vedno lahkomiselno požvižgajo na to. Zato naj ne bo odveč, če še enkrat ponovimo, da so lahko posledice uporabe takih sredstev nepopravljive in lahko za vedno zaznamujejo naša življenja. Niti pomisliti pa nočem na posledice, če bi tako sredstvo našel kak otrok ali mladostnik in bi jih zaradi svoje neizkušenosti nehote aktiviral. Naj zaključim ta prispevek z mislijo našega kolega, vrhunskega športnika Tima Gajserja: »željo po hrupu je mogoče izživeti tudi drugače in jo usmeriti v kaj bolj koristnega«," je ob tem še sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor.