Sandija našli zmrznjenega nedaleč od doma

V četrtek zvečer naj bi se peš odpravil proti domu, kjer je med potjo v mrazu očitno omagal

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. januar 2017 ob 17:223
38-letnika so našli v Desnjaku, nedaleč od svojega doma v Lahoncih

38-letnika so našli v Desnjaku, nedaleč od svojega doma v Lahoncih

Kot smo že poročali, je konec minulega tedna naše kraje pretresla vest o najdbi mrtvega 38-letnega moškega, za katerega naj bi bila usodna podhladitev. Moškega je na njivi v Desnjaku v petek našel domačin ter takoj obvestil pristojne organe.

Na kraj so prihiteli reševalci NMP Ljutomer, kjer je zdravnik lahko le potrdil smrt. Policija je z informacijami bila skopa in o vzrokih smrti niso želeli ugibati, potrdili so le, da na moškem ni bilo najti znakov nasilja ter da bo vzrok smrti razkrila obdukcija, ki je bila napovedana za ponedeljek.

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi pokojni v četrtek pri kolegih pomagal na kolinah. Zvečer naj bi se peš odpravil proti domu, kjer je med potjo v mrazu očitno omagal. Avto je pustil nedaleč od kraja, kjer so ga naslednji dan našli mrtvega.

Ker se v četrtek ponoči ni vrnil domov, so domači bili mnenja, da se je zadržal pri prijateljih in naslednji dan normalno odšel v službo. A je v petek dopoldan vse pretresla vest o najdbi mrtvega mladega moškega, za katerega se je nato izkazalo, da gre za A.D. iz Lahoncev. Sandija, kot so ga klicali domačini, očeta dveh mladoletnih otrok, so našli nedaleč od svojega doma.

Kot pri tem vse kaže, je šlo za smrt zaradi mraza in podhladitve, saj je iz četrtka na petek pri nas pihal tudi močan severni veter, kar je v kombinaciji z nizkimi temperaturami dalo zelo izrazit občutek mraza. Izdan je bil tudi oranžni alarm.


Več v Črna kronika