Čurkarijada s pokušino ter otvoritev razstave »Reja prašičev v Prlekiji in Medžimurju« na Kogu

Letos je to bila že 8. Čurkarijada zapovrstjo in je na idiličen zimski Kog privabila veliko obiskovalcev od blizu in daleč

Špela Borko, nedelja, 15. januar 2017 ob 08:46
Čurkarijada na Kogu

Čurkarijada na Kogu

V soboto, 14. januarja, je v sklopu Antonovanja na Kogu 2017, potekala osredja prireditev, Čurkarijada s pokušino ter otvoritev razstave »Reja prašičev v Prlekiji in Medžimurju«. Letos je to bila že 8. Čurkarijada zapovrstjo in je na idiličen zimski Kog privabila veliko obiskovalcev od blizu in daleč.

Na prireditvi so poleg podelitve priznanj za najboljšo risbo, za najboljšo čurko in najboljše vino, pripravili tudi pester kulturni program. Prireditve so se udeležil tudi župan občine Ormož, Alojz Sok, župan občine Središče ob Dravi, Jurij Borko, predsednik krajevne skupnosti Kog, Slavko Bedekovič, predsednik Društva Antonovanje na Kogu, Slavko Perc ter gospod Čelofiga, ki je znan nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Obiskovalce je nagovorila tudi aktualna, 5. kogovska vinska kraljica, Anja Kocjan in druge vinske kraljice, ki so se odzvale povabilu ter prišle na Kog. V kulturnem programu so nastopili otroci iz vrtca Kog in OŠ Kog, ansambel Ritem, Folklorna skupina Kog in družinski ansambel Ples.

Osrednji dogodek druženja in prireditve na Kogu pa je bila pokušina ocenjenih in nagrejenih čurk in vin. Obiskovalci so tako lahko uživali ob okusih dobrih čurk in vina, pogledali pa so si lahko tudi rastavo »Reja prašičev v Prlekiji in Medžimurju«.

Naj še omenimo, da je v petek 13. januarja na Kog prišla ekipa TV Slovenija z Marijo Merljak na čelu, od koder so se v živo javljali v oddajo »Dobro jutro Slovenija«. Domačini so s ponosom in veseljem predstavljali domačo kogovsko kulinariko, kogovsko pokrajino, kogovska vina in navsezadnje povabili ljudi na dogodke v sklopu Antonovanja na Kogu 2017.

Organizatorji vabijo še na ostale prireditve, ki se bodo zvrstile v januarju 2017.


Več v Družabno