Ples z vinsko kraljico Radgonsko kapelskih goric

Prvi seniorski večer v DOSOR-ju v letu 2017

Filip Matko Ficko, petek, 20. januar 2017 ob 11:52
Zdravica z vinsko kraljico

Zdravica z vinsko kraljico

Na prvem letošnjem seniorskem večeru v DOSOR-ju, ki bo po tradiciji tudi v letošnjem letu potekal enkrat mesečno na tretji četrtek zvečer v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček«, so lahko udeleženci družabnega druženja zaplesali tudi z 10. vinsko kraljico Radgonsko kapelskih goric, Katjo Hamler s Stavešinskega vrha pri Gornji Radgoni. Kot vemo, je bila izbrana na to častno zadolžitev 9. aprila lani na 22. tradicionalnem vinogradniškem plesu na Turistični kmetiji Roškar v Lastomercih.

Za plesno zabavo na tokratnem seniorskem večeru sta poskrbela harmonikar Stanko Ilješ iz Radenec ter pevec Franc Duh. Gostjo, vinsko kraljico Katjo Hamler, je kot organizatorka seniorskih večerov pozdravila prostovoljka Marija Erveš, ki sta se ji pri tej vlogi tokrat pridružile še Andreja Lenartič (priskrbela je vino za zdravico - sorte Kerner) in Martina Farkaš, ki sta zaposleni v DOSOR-ju. Za sladki del, pecivo, pa je kot donatorica po tradiciji poskrbela stanovalka Ema Matijevič.

Katja Hamler je opisala svojo vlogo in naloge, ki jih imajo pripadnice Slovenskega vinskega kraljestva. Izdale so tudi koledar s svojimi fotografijami za leto 2017 in nekaj koledarjev je tokratna gostja seniorskega večera tudi razdelila med 40 udeleženk in udeležencev, večinoma stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, pa tudi nekaj zunanjih obiskovalcev.


Več v Družabno