V Društvu Oldtimer Stara Gora opravili redni občni zbor

V letu 2017 želijo odpreti pritličje muzeja v Bolehnečicih

Branko Košti, torek, 24. januar 2017 ob 20:121
Občni zbor Društva Oldtimer Stara Gora

Občni zbor Društva Oldtimer Stara Gora

Z občnim zborom v soboto, 21. januarja, so člani in članice Društva Oldtimer Stara Gora zaključili že dvanajsto leto uspešnega delovanja.

Prisotne člane in goste, med katerimi so bili poleg župana občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, predstavniki Društva Oldtimer iz Dupleka, Moto kluba Veterani iz Murske Sobote, Društva rojaka Janeza Puha iz Juršincev, Društva Johann Janez Puch iz Ljutomera, PGD Bolehnečici in PGD Stara Gora ter predstavnika Zveze starodobnih vozil Slovenije Vlado Perkič in Franjo Pislak, je pozdravil predsednik Alojz Slekovec in v nadaljevanju podal poročilo o izvedenih aktivnostih v letu 2016.

Glavne aktivnosti so v preteklem letu usmerili v nadaljevanje gradnje društvenega muzeja v Bolehnečicih. Že v zimskih mesecih so začeli akcijo zbiranja lesa za ostrešje prizidka in garaže. Akcija je bila med lastniki gozdov dobro sprejeta in z njo so uspeli zagotoviti zadostne količine lesa, za kar se je predsednik donatorjem v svojem poročilu še enkrat zahvalil. V nadaljevanju leta so zabetonirali ploščo na garažo in prizidek v skupni površini okrog 200 m2. Pri tem delu se jim je pridružila ekipa Društva Oldtimer iz Dupleka. V nadaljevanju leta so obnovili še ostrešje, največjo investicijo pa je predstavljalo pokrivanje strehe s pločevinasto streho, s čimer so uspešno dokončali drugi del objektov.

Kljub obilici gradbenih del pri urejanju muzeja, niso zanemarili ostalih aktivnosti, saj so sami pripravili štiri srečanja različnih tipov starodbnikov, udeleževali pa so se tudi srečanj v Sloveniji in v tujini ter se podali na strokovno ekskurzijo.

V zaključku poročila je predsednik apeliral na nekatere člane društva, da bolj vestno izpolnjujejo svoje članske obveznosti, se zahvalil vsem donatorjem, ki so s čimer koli olajšali delovanje, še posebej pa je izpostavil največje donatorje: občino Sv. Jurij ob Ščavnici, društvo rojaka Janeza Puha iz Juršincev, društvo Oldtimer iz Dupleka, občino Odranci in Zavarovalnico Maribor.

Tudi leto 2017 bo za starogorske »oldtimerje« zelo delovno, kar je razvidno iz predloženega programa dela. Najprej je treba dokončati dela na podstrešju, nato pa začeti opremljati muzej, saj želijo v tekočem letu za javnost odpreti pritličje muzeja. Nadaljevali bodo tudi z izobraževanjem članov v restavriranju in konzerviranju vozil in ostalih eksponatov. Sodelovali bodo v povorki ob občinskem prazniku in organizirali srečanje starodobnih koles, mopedov do 50 ccm, razstavo starodobnih vozil in starodobne kmetijske tehnike, oranje s starodobniki, društveni piknik ter strokovno ekskurzijo.

Na sobotnem občnem zboru so izvolili še novi upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinsko komisijo, kot predsdnik pa jih bo še naprej vodil Alojz Slekovec.


Več v Kultura in izobraževanje