Občni zbor Čebelarskega društva Ljutomer

Podeljena so bila tudi priznanja – značke zvestobe ČZS ter zahvale društva za pomoč in sodelovanje

Prlekija-on.net, torek, 31. januar 2017 ob 09:14
Občni zbor ČD Ljutomer

Občni zbor ČD Ljutomer

V nedeljo smo se čebelarji Čebelarskega društva Ljutomer zbrali v našem stalnem zavetišču v gostilni Pavličič na Pristavi na letnem občnem zboru vsega članstva z gosti. Udeležba članov je bila množična in še nekaj vabljenih gostov se je udeležilo našega pregleda delovanja in ciljev za v bodoče.

Klasični dnevni red s posameznimi poročili je bil soglasno sprejet nato pa so dobili besedo gostje: g. Janez Vencelj, kot podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, sicer tudi podpredsednik in član našega društva, ob odsotnosti drugih pa je zastopal tudi Občino Ljutomer, ga. mag. Mojca Nushol – NVI Murska Sobota, g. Janko Rozman – predsednik ČZ društev Pomurja in Medena kraljica Slovenije Mateja Šoštarič.

V svojih nagovorih so vsi pohvalili delo društva pod predsedstvom g. Branka Bratinščaka in zaželeli uspešno delo in sodelovanje tudi v bodoče. Ob razpravi članov z gosti pa je bila osrednja tema varstvo čebel tako pred boleznimi in škodljivci, kot tudi o odnosu drugih delov kmetijstva, strokovnih služb in politike do delovanja čebelarjev. Poudarjena je bila že znana resnica: brez čebele ni življenja. Zato stopimo skupaj in ohranimo čebelo predvsem našo pridno Kranjsko čebelo.

Podeljena so bila tudi priznanja – značke zvestobe ČZS: Franc Novak (40 let članstva), Dušan Pevec in Robert Markovič (10 let članstva) ter zahvale društva za pomoč in sodelovanje: Občini Ljutomer, Nacionalnemu veterinarskemu institutu enoti Murska Sobota in Dragici Tigeli mentorici čebelarskega krožka.

Po tem obveznem delu pa smo bili postreženi z dobro domačo hrano in za lažji grižljaj seveda tudi pijačo. V sproščenem pogovoru so si čebelarji in gostje izmenjavali izkušnje in videnja, ogledali pa tudi razstavljena čebelarska orodja in pripomočke iz ponudbe našega novega člana.

V upanju, ki ga je izrazil eden od govorcev, da bodo letošnji vremenski pogoji ugodnejši za dobro letino in nam škodljivci in bolezni ne bodo uničevali čebelje družine, smo se počasi razšli.

Naj medi.

Janče Gartner


Več v Kultura in izobraževanje