Pred otoplitvijo še prava »drsalnica«

Ceste in druge površine so se ob dežju spremenile v prave »drsalnice«, zato previdno na cestah in pohodnih površinah

Prlekija-on.net, torek, 31. januar 2017 ob 19:23
Led na avtu

Led na avtu

V torek je naše kraje pozno popoldan zajel dež oz. ledeni dež, saj so temperature pod ničlo. Ceste in druge površine pa so se ob tem spremenile v prave "drsalnice", zato previdno na cestah in pohodnih površinah. Avtomobili so ob tem hitro dobili "ledene oklepe". Glavne ceste sicer posipavajo in so dokaj normalno prevozne.

Do jutri zjutraj bodo padavine povečini ponehale. Vremenoslovci napovedujejo, da bo predvsem v severovzhodnih krajih možna poledica.

V sredo bo oblačno, možne bodo tudi rahle padavine. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, najvišje dnevne od 2 do 7, na severovzhodu malo pod 0 stopinj C.

V naslednjih dneh otoplitev
Agencija RS za okolje in prostor (Arso) napoveduje, da bo v četrtek oblačno, kakšen sončni žarek bo možen na severovzhodu. Spet bo zapihal jugozahodnik. V zahodni in deloma južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile in se prehodno lahko občasno pojavljale tudi proti osrednji Sloveniji. Drugod bo večinoma suho. Topleje bo. Tudi v petek bo večinoma oblačno, padavine v zahodnih in južnih krajih bodo čez dan oslabele in marsikje tudi ponehale. Na severovzhodu se bo oblačnost lahko prehodno trgala. Še bo pihal jugozahodnik. V soboto bo v zahodni polovici države še nekaj padavin, drugod pa bo suho. Veter bo oslabel. Na vzhodu bo občasno sončno.


Več v Narava