Koranti odganjali zimo v Radencih

Vsakoletni »skok korantov« v »deželi treh src«

Filip Matko Ficko, sreda, 8. februar 2017 ob 12:001
Koranti v Radencih, foto: Marija Erveš

Koranti v Radencih, foto: Marija Erveš

Vsako leto 2. februarja opolnoči si člani društva TeDe Korant Turnišče Draženci v Občini Hajdina pri Ptuju nadenejo zvonce ter otvorijo pustni čas oziroma s »korantovim skokom« prično odganjati zimo. In potem se napotijo po deželi…

Zatorej vedno pridejo odganjat zimo tudi v Radence, kajti eno od skupin korantov vodi »radenski zet« Dejan Gajić in v njegovi skupini je kot najmlajši korant njegov 9,5-letni sin Saša Gajić Bily. Letos so se po tradiciji v Radencih oglasili na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja. Najprej so s svojimi zvonci pozvanjali v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, prikazali stanovalkam in stanovalcem svoj »korantov skok« ter se nato »zapodili« še do Zdravilišča Radenci, kjer so se predstavili zdraviliškim gostom. Nato pa so krenili še v Kongresno dvorano hotela Radin, kjer se je pravkar zaključila občinska slovesnost Občine Radenci ob slovenskem kulturnem prazniku.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno