Brez elektrike ostalo dva tisoč odjemalcev

Prišlo je do izpada daljnovoda Ljutomer - Presika, kjer je brez električne energije ostalo 1.922 odjemalcev, brez elektrike so tudi v Branoslavcih

Prlekija-on.net, četrtek, 23. februar 2017 ob 19:282
Prišlo je do izpada daljnovoda Ljutomer - Presika

Prišlo je do izpada daljnovoda Ljutomer - Presika

Močan veter s sunki med 70 in 90 kilometri na uro, ki je v četrtek zajel naše kraje, že povzroča nevšečnosti. Arso je zaradi močnega vetra za severovzhodno Slovenijo razglasil tudi oranžno stopnjo ogroženosti.

Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča o izpadih elektrike, podrtih drevesih in električnih drogovih, ...

Ob 15.02 je na relaciji Ljutomer - Cezanjevci veter nagnil dve drevesi nad cestišče. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Nograd - Lotmerk iz Ljutomera.

Ob 15.31 je v naselju Gornja Bistrica, občina Črenšovci, veter nagnil električni drog čez cestišče. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor.

Ob 16.00 je nekoliko izven naselja Velika Polana v smeri Gomilica veter nagnil električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor.

Ob 16.26 je v naselju Veličane, občina Ormož na cesto padlo drevo. Gasilci PGD Ivanjkovci so drevo razžagali in počistili cestišče.

Ob 16.44 je prišlo do izpada daljnovoda Ljutomer - Presika, kjer je brez električne energije ostalo 1.922 odjemalcev. Ob 18.29 je v Branoslavcih, občina Ljutomer, prišlo do motnje oskrbe z električno energijo. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor.

Ob 18.27 je v naselju Kajžar, občina Ormož, na cesto padlo drevo. Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so drevo razžagali in počistili cestišče.

Ob 18.42 je v naselju Slamnjak, občina Ljutomer, veter podrl drevo čez cesto. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Nograd - Lotmerk.

Ob 19.02 je nekoliko pred naseljem Veržej iz smeri Dokležovja veter podrl drevo čez cesto. O dogodku je bilo obveščeno CP Murska Sobota.

Ob 19.09 je med naseljema Lukavci in Ključarovci, občina Križevci, veter podrl telefonski drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Telekom.

Ob 19.17 je v naselju Ilovci, občina Ljutomer, veter podrl drevo čez cesto. Posredovali so delavci podjetja Nograd - Lotmerk, ki so drevo odstranili.

Ob 19.50 je v naselju Dobrava, občina Ormož, močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Ormož so drevo razžagali in odstranili.

Ob 22.10 je v Podgorcih, občina Ormož, močan veter podrl na cesto dve drevesi. Gasilci PGD Podgorci so drevesi razžagali ter odstranili s cestišča.

Ob 23.32 je na cesti Stanovno–Žvab močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Ivanjkovci so drevo razžagali in počistili cestišče.


Več v Narava