Kar nekaj otrok iz Prlekije počitnice aktivno preživelo na Mariborskem Pohorju

Nekateri so se odločili počitnice preživeti na zabaven in koristen način in s športnim društvom Val Šport pridobivali nova smučarska znanja

Prlekija-on.net, nedelja, 26. februar 2017 ob 12:49
Aktivne počitnice na Mariborskem Pohorju

Aktivne počitnice na Mariborskem Pohorju

Dnevi počitnic so za otroke kot nalašč, da si otroci odpočijejo od šolskih obveznosti in proste dneve preživijo na svežem zraku in doživijo nekaj novega. Nekateri so se odločili počitnice preživeti na zabaven in koristen način, saj si skozi igro, kontinuirano gibanje tečaja pridobijo nova smučarska znanja. Kar nekaj otrok iz Prlekije se je udeležilo smučarskega tečaja s športnim društvom Val Šport in so tako počitnice aktivno preživeli na Mariborskem Pohorju. Nekateri so tam naredili prve korake v smučarskih čevljih, na vlečnih napravah in prve smučarske zavoje, spet drugi so nadgradili predhodno znanje in ga pripeljali do višjega nivoja.

Šola smučanja predstavlja skupinsko obliko pridobivanja znanja osnovnih smučarskih elementov na zabaven in otrokom prilagojen način, z individualnimi prilagoditvami do skupinskih formacij. Poleg zabavnega spuščanja po snežnih strminah in izboljševanje smučarskega znanja pa se otroci naučijo primernega obnašanja na smučišču, da smučarska pravljica združi prijetno s koristnim.

Val Šport je športno društvo, ki se trudi otrokom na kvaliteten in njim zabaven način predati različna osnovno – motorična znanja iz različnih gibalnih področij. Poleg učenja smučanja ponujajo še tečaje plavanja, rekreativno odbojko in organizacijo rojstnih dni, najbolj pa je živahno med vikendi in šolskimi počitnicami, kadar se pripravljajo različni tečaji in tabori. Naslednji bo že v času prvomajskih praznikov, kjer se bodo otroci srečali s športi kot so rolanje, longboard, tenis, igre z žogo, en dan pa bodo otroci obiskali motorik park Gamlitz, poleti pa bodo organizirani tečaji plavanja v Banovcih in na bazenu v Ljutomeru. Vsa aktualna dogajanja lahko spremljate na njihovi internetni in facebook strani.

Denis Hofman in Tina Matjašič


Več v Šport