David Žibrat zmagal na Slovaškem

Člani Kickboxing kluba Pomurje so nastopili odlično, David Žibrat je zmagal, Kevin Vučko je dosegel 2. mesto, Mitja Šaruga in Tadej Borko 3., Alen Žabot pa 5-8. mesto

Prlekija-on.net, torek, 28. februar 2017 ob 08:21
Kickboxing klub Pomurje

Kickboxing klub Pomurje

Minuli vikend od 24.-26. februarja je v Bratislavi na Slovaškem potekal mednarodni turnir v Kickboxingu SLOVAK OPEN 2017, kjer je bilo prijavlenih 870 tekmovalcev iz 88 klubov in 12 držav.

Turnirja so se udeležili tudi tekmovalci Kickboxing kluba Pomurja, kateri so dosegli naslednje rezultate :
Disciplina Kick Light:
Kevin Vučko -74kg 2. mesto
Mitja Šaruga -94kg 3. mesto

Disciplina Light Contact
Alen Žabot -69kg 5-8. mesto
David Žibrat - 89kg 1. mesto
Tadej Borko +94kg 3. mesto

Tekmovalci KBK Pomurje so imeli kar nekaj sreče pri žrebu in so vsi razen Davida bili 1. kolo prosti in so čakali zmagovalce iz "predborb". Kevin je sicer še mladinec, ampak je spet dokazal, da se lahko enakovredno bori tudi s člani, saj si je po zmagi v 1/4 finalu in 1/2 finalu zagotovil finale proti Ukrajinskemu reprezentantu, borbo je izgubil ampak si je pridobil dragoceno izkušnjo in 2. mesto na turnirju.

Mitja je oddelal dobro borbo v 1/2 finalu ampak vseeno izgubil proti izkušenejšemu Slovaškemu tekmovalcu.

Alen se letos prvič bori med člani in se je odločno upiral odličnemu Madžarskemu tekmovalcu, ter tako dokazal, da je mlad talent tega športa.

Tadej se je po daljši odsotnosti spet vrnil na tatamije, 1/2 finalno borbo je izgubil proti češkemu reprezentantu ampak je po borbi pokazal motivacijo in voljo do nadaljnih treningov in odpravo napak za prihajajoče tekme.

David pa je suvereno opravil z vso konkurenco v svoji kategoriji ter tako premagal tekmovalca iz Češke, Slovaške, Slovenije in Poljske.

Tekmovalci Kickboxing kluba se bodo v prihodnjih tednih še dodatno pripravili, saj jih 18. marca čaka državno prvenstvo, ki bo v Zagorju ob Savi.

Spodaj si lahko ogledate tudi posnetek predčasnega konca Davidove finalne borbe proti poljskemu tekmovalcu, ki se je zgodil proti koncu 2. runde.


Več v Šport