Še ena smrtna žrtev na štajerskih cestah

Povzročitelj prometne nesreče je s kraja prometne nesreče pobegnil peš

Prlekija-on.net, torek, 14. marec 2017 ob 20:49
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Tik pred 19. uro so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da je na avtocesti A1, med Vrholami pri Slovenskih Konjicah in Slovensko Bistrico, v smeri proti Mariboru, prišlo do prometne nesreče, v kateri je ena oseba umrla. Na kraj so bili takoj poslani delavci DARS-a, reševalci, gasilci in policisti. Na poti na kraj prometne nesreče je tudi dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ki bo vodila ogled kraja prometne nesreče. Delavci DARS-a bodo avtocesto proti Mariboru zaprli in uredili obvoz.

Po prvih podatkih je voznik tovornega vozila madžarskih registrskih tablic na odstavnem pasu avtoceste obstal v okvari na avtocesti. Vanj je trčil voznik osebnega avtomobila znamke Seat Cordoba, CE reg. območja, modre barve. Voznik tovornega vozila je na kraju nesreče umrl, voznik osebnega avtomobila pa je s svojega vozila snel registrski tablici, avto pustil na kraju nesreče in peš pobegnil neznano kam. Policisti so izvedli vse potrebno za izsleditev in prijetje pobeglega povzročitelja prometne nesreče.

Domnevnega povzročitelja prometne nesreče so nato izsledili, prijeli in pridržali policisti PU Murska Sobota ter ga bodo predali policistom PPP Maribor.

Policisti tudi za to prometno nesrečo prosijo vse očividce in tudi vse druge, ki bi karkoli vedeli o pobeglem vozniku, da jim to čim prej sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 in jim tako pomagajo razjasniti vse okoliščine prometne nesreče. Ker gre za prometno nesrečo z najhujšimi posledicami, bo vsako obvestilo dobrodošlo.

Ogled kraja prometne nesreče bodo pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Danes je na štajerskih cestah že prišlo do dveh hudih prometnih nesreč, kjer je tudi ena oseba umrla.


Več v Črna kronika