Leščečki priredili 2. Leščečkov ples

Da so se iskrile pete po plesišču, so poskrbeli člani ansambla Opoj, iz kuhinje je zadišalo po izbranem meniju, za dobro vzdušje pa so poskrbeli člani Folklorne skupine Leščeček

Prlekija-on.net, četrtek, 16. marec 2017 ob 06:47
2. Leščečkov ples

2. Leščečkov ples

Člani Folklorne skupine Leščeček, KD Slavko Osterc Veržej, so v soboto 4. 3. 2017 drugič zapored pripravili Leščečkov ples. V sodelovanju s Termami Banovci so za goste pripravili še en nepozaben večer zabave, plesa in dobre volje. Da so se iskrile pete po plesišču, so poskrbeli člani ansambla Opoj, iz kuhinje je zadišalo po izbranem meniju, za dobro vzdušje pa so poskrbeli člani Folklorne skupine Leščeček.

Po lanskoletnem uspelem otvoritvenem plesu, pripravljenem na vižo Stare polke, so letos zaplesali atraktivno postavitev Čreda v galop in tako dodobra ogreli plesišče, ki je, kot se za folklorni ples spodobi, bilo vedno polno zasedeno. Poleg domačih, prijateljev in podpornikov Folklorne skupine Leščeček, so se tudi letošnjega plesa udeležili člani drugih folklornih skupin in s svojo prisotnostjo potrdili, da folklornikom manjka sproščenega druženja, ko niso obremenjeni z nošami, ocenjevanjem in nastopi, pač pa se lahko le sproščeno družijo – in zaplešejo. Glede na pozitiven odmev gostov lahko pričakujemo, da bo Leščečkov ples postal tradicionalen.

Člani FS Leščeček Veržej
Foto in video: Srečko Zadravec


Več v Družabno