Romuni nakradli za 25 tisoč evrov predmetov

Na avtocesti A5 Maribor – Murska Sobota so jim zasegli prikolico, štirikolesnik in izvenkrmne motorje, ki so jih ukradli v Švici

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. april 2017 ob 18:034
Zaseženi predmeti, foto: PPIU Maribor

Zaseženi predmeti, foto: PPIU Maribor

V torek, 28. marca, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor ob 21.10 na avtocesti A5 Maribor – Murska Sobota, ustavili voznika osebnega avtomobila VW Sharan, bolgarskih registrskih tablic, s pripetim priklopnim vozilom, ki je vozil iz smeri Italije v smeri Madžarske.

Mariborski policisti so ugotovili, da je bila prikolica istega dne ukradena v Švici, v notranjosti prikolice pa so našli štirikolesnik znamke Sportsman Forest 800, za katere so po zbranih obvestilih, opravljenih kriminalistično-tehničnih opravilih in podatkih, pridobljenih od tujih varnostnih organov ugotovili, da je bil prav tako tistega dne ukraden v Švici.

Pri pregledu vozila so našli še štiri izvenkrmne motorje znamk Yamaha in Honda, za katere osebe v vozilu - 26, 29 in 40-letni državljani Romunije, niso posedovale dokumentov o lastništvu in za katere prav tako obstaja sum, da so bili ukradeni na območju Švice. Vsi predmeti so bili zaseženi in bodo vrnjeni lastnikom. Osumljenci bi si s prodajo navedenih predmetov pridobili premoženjsko korist v višini približno 25.000 evrov. Zoper vse bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.


Več v Črna kronika