Tekmovalci Kickboxing kluba Pomurje v Bosni in Hercegovini osvojili izjemne rezultate

David Žibrat in Tadej Borko sta zmagala, David Lukman pa je osvojil drugo mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. april 2017 ob 08:042
Kickboxing klub Pomurje

Kickboxing klub Pomurje

V soboto, 8. aprila, je v Bihaću potekal že 18. turnir v kickboxingu, imenovan Bosnia&Herzegovina Open. Sodelovalo je 428 tekmovalcev iz 45 klubov iz 5 držav.

Turnirja so se udeležili tudi štirje tekmovalci Kickboxing kluba Pomurje, kateri so osvojili izjemne rezultate!
  • Kevin Vučko Kick Light -74kg mladinci 5-8. mesto,
  • David Lukman Kick Light -79kg člani 2. mesto
  • Tadej Borko Light Contact +94kg člani 1. mesto
  • David Žibrat Full Contact -86kg člani 1. mesto
Kevin Vučko je svoj nastop končal že v 1/4 finalu, saj je borbo predal zaradi poškodbe in tako ostal brez medalje.

David Lukman je oddelal odlični borbi in po zmagi v 1/4 finalu in 1/2 finalu, za las izgubil finale proti madžarskemu tekmovalcu in tako osvojil srebrno medaljo.

Tadej Borko je po naporni 1/2 finalni borbi, ki jo je tesno zmagal z 2:1, zbral še dovolj moči in v finalu premagal madžarskega nasprotnika in tako osvojil zlato medaljo.

David Žibrat pa se je boril v ringu v disciplini Full Contact in v 1/2 finalu z natančnimi udarci spravil na tla bosanskega tekmovalca ter tako zmagal s KO, v finalu pa sta s hrvaškim nasprotnikom prikazala odlično borbo, katero je zmagal David s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 in na koncu zmagal v kategoriji -86kg in je bil izbran za najboljšega borca v disciplini Full Contact med člani!

David je ob tem povedal: "Z rezultati sem zelo zadovoljen, saj se z dečki trudimo na treningih in me zelo veseli, da lahko to dokažemo na tekmah, še posebej sem zadovoljen z njihovim pristopom do borb in sotekmovalcev, saj me na tekmah podpirajo in v meni vidijo vzornika, kar pa odlično izkoristijo v svojih priložnostih in res pustijo srce na borišču."

Davida pa že čez dva tedna čaka pomembna preizkušnja v avstrijskem Innsbrucku, saj se bo v sklopu reprezentance udeležil svetovnega pokala, kjer se bo dokazoval med najboljšimi in se trudil da doseže čimboljši rezultat, ki je tudi eden izmed pogojev za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji, ki bo konec oktobra letos.


Več v Šport