V trčenju dveh tovornih vozil, ena oseba umrla

Avtocesta A1 je v smeri proti Avstriji popolnoma zaprta

Prlekija-on.net, torek, 18. april 2017 ob 08:07
Prometna nesreča na avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča na avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 6.34 bili obveščeni, da se je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeleženi dve tovorni vozili. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba umrla. Več v tem trenutku ni znano.

Avtocesta A1 je v smeri proti Avstriji popolnoma zaprta, obvoz pa je preusmerjen na staro cesto proti Šentilju. Ogled kraja prometne nesreče bodo opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Več bo znano po ogledu.

Pri tem je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila padel preko betonske zaščitne ograje viadukta približno 15 do 20 metrov v globino, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Gasilci GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in očistili cestišče razlitih tekočin.

Prometnoinformacijski center ob tem sporoča, da je promet preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Med cestninsko postajo Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Šentilja, Avstrije je tako gost promet z zastoji, ocena zastoja je 5 km.


Več v Črna kronika