Voznika ob trčenju odbilo z viadukta, kjer je mrtev obležal

52-letni voznik je na viaduktu zaradi okvare ustavil tovorno vozilo, v njega pa je trčil 33-letni voznik drugega tovornega vozila

Prlekija-on.net, torek, 18. april 2017 ob 13:43
Prometna nesreča na avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča na avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

Kot smo že pisali zjutraj, so bili ob 6.34 obveščeni, da je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba umrla.

Po do sedaj zbranih podatkih je 52-letni slovenski državljan, na viaduktu Kresnica zaradi okvare ustavil tovorno vozilo s priklopnikom. Na vozilu je vključil vse štiri smernike, se opremil z odsevnimi oblačili in izstopil iz vozila. V isti smeri je takrat s tovornim vozilom s priklopnikom pripeljal 33-letni slovenski državljan in brez zaviranja trčil v opisano stoječe vozilo. Ob tem je 52-letnega voznika odbilo z viadukta in je pod njim obležal mrtev. Drugi voznik se ni huje poškodoval.

Ogled kraja prometne nesreče je v navzočnosti dežurne državne tožilke vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru. Vsa preiskovalna dejanja še niso zaključena. Avtocesta A1 je v smeri proti Avstriji še vedno popolnoma zaprta, promet pa je po obvozu preusmerjen na staro cesto proti Šentilju.


Več v Črna kronika