14. tradicionalni pohod na Gomilo

Prvomajski, že 14. tradicionalni pohod na Gomilo, katerega organizator je PGD Trnovci

Ivan Trunk, četrtek, 4. maj 2017 ob 12:161
14. pohod na Gomilo

14. pohod na Gomilo

V ponedeljek, 1. maja, je potekal že 14. tradicionalni pohod na Gomilo, katerega organizator je PGD Trnovci. Pohodniki so se zbrali pred gasilskim domom v Trnovcih, od koder so krenili preko Rucmanskega vrha v Rucmance na domačijo predsednika PGD Trnovci, Mateja Belšaka, kjer jih je čakala pogostitev. Od Belšakovih je pot vodila naprej proti Senčaku in naprej na vrh Gomile, kjer je visok razgledni stolp, na katerega so se nekateri pohodniki tudi povzpeli.

Med pohodniki je bilo tudi nekaj muzikantov, ki so poskrbeli za dobro vzdušje. Pohodnike je nato pot vodila do mejnega kamna štirih far oziroma občin, to so: Sveti Tomaž, Juršinci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Mala Nedelja. Na tem kamnu so se zvrstili govori predsednika PGD Trnovci, župana in pa kulturni nastop.

Pot nazaj proti gasilskemu domu, je vodila po Mezgovski grabi. V Mezgovcih je bil še postanek pri družini Sirc s pogostitvijo. Zahvala gre vsem domačinom, ki so na poti postregli pijačo, kavo in kaj za pod zob. Po vrnitvi nazaj pred gasilski dom je vse čakala še zabava s plesom, za katero je poskrbel "Ansambel Bratov Belšak".​


Več v Družabno