Šipon Seven Numbers na Decanterju izbran za najboljše slovensko belo vino

Klet Puklavec Family Wines prejela prestižno platinasto medaljo na ocenjevanju Decanter World Wine Awards 2017

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. maj 2017 ob 13:41
Puklavec Family Wines - Šipon Seven Numbers

Puklavec Family Wines - Šipon Seven Numbers

V ormoški kleti Puklavec Family Wines se lahko tudi letos pohvalijo z lepo zbirko medalj iz enega najuglednejših in največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj Decanter World Wine Awards 2017. Vina so letos kleti prinesla osem žlahtnih priznanj, med njimi pa najbolj izstopa platinasta medalja za Seven Numbers Furmint oziroma šipon letnika 2015, ki je bil ocenjen s 95 točkami. Gre za vino iz nove ekskluzivne linije, ki je bila na trgu predstavljena pred kratkim in je namenjena vrhunskim gastronomskim užitkom.

Vinski kleti Puklavec Family Wines je v izjemno zahtevni mednarodni konkurenci na ocenjevanju Decanter World Wine Awards 2017 uspelo osvojiti osem medalj, od tega štiri bronaste, tri srebrne in eno platinasto. Najbolj so se seveda razveselili prve platinaste medalje iz ocenjevanja DWWA in s tem naziva »Best Slovenian White« oziroma v prevodu »najboljše slovensko belo vino«, ki so jo prejeli za šipon 2015 iz nove ekskluzivne linije Seven Numbers.

Mitja Herga, glavni enolog kleti je ob prejetem priznanju povedal: »Na vse osvojene medalje smo izjemno ponosni, seveda pa še posebej na platinasto in naziv najboljšega belega vina v Sloveniji, saj gre vino iz naše nove vrhunske linije Seven Numbers in za sorto šipon, ki velja za ponos Prlekije. Vse grozdje prihaja iz prav posebnega 34 let starega vinograda, ki smo ga namensko izbrali posebej za to vino. Omogoča nam idealne pogoje, da lahko v vinu izrazimo naš edinstven terroir ter vso pestrost vonja in okusa, ki jo premore sorta šipon. Sicer pa celotni liniji Seven Numbers posvečamo izjemno pozornost, vse od vinograda, do dela v kleti, kjer z modernim pristopom nadgrajujemo tradicijo vinarske proizvodnje

O ocenjevanju DWWA 2017
V Londonu, kjer je potekalo največje mednarodno ocenjevanje Decanter WWA 2017, je bilo v strokovni žiriji zbranih 219 mednarodnih strokovnjakov. Ocenjevali so rekordno število vzorcev in sicer 17.263, kar je po podatkih Decanterja 8% rast v primerjavi z letom 2016.


Več v Gospodarstvo