Javno izrazili podporo načrtovani investiciji Magne

Na dogodku, ki ga je pripravila Štajerska gospodarska zbornica, se je zbralo in poziv podpisalo veliko štajerskih gospodarstvenikov, kulturnikov in drugih

Prlekija-on.net, četrtek, 1. junij 2017 ob 16:341
Zbrali so se lokalni gospodarstveniki

Zbrali so se lokalni gospodarstveniki

Na Štajerskem zadnje tedne veliko prahu dviga prihod obrata Magne Steyr v občino Hoče. Hočani sicer ne nasprotujejo Magninemu obratu, od vsega začetka pa jih skrbijo vplivi na okolje, ki bi jih prinesel obrat z lakirnico.

So se pa v četrtek, 1. junija, na mariborskem letališču na pobudo Štajerske gospodarske zbornice zbrali lokalni gospodarstveniki in s podpisi peticije simbolično izrazili podporo velikemu projektu Magne Steyr v Hočah. Z veliko simbolike, točno pet minut pred dvanajsto, je Milan Lukič, priznan štajerski podjetnik in član upravnega odbora Štajerske gospodarske zbornice prebral javni poziv »Dobrodošla, Magna«: »Za gospodarski razvoj so potrebni vizija, investitorji s svežim kapitalom, nove tehnologije, odgovoren odnos do okolja in do ljudi ter okolje, ki si želi novih delovnih mest in novih izzivov. Bo šla Štajerska v prihodnje v smeri gospodarskega in družbenega razvoja ali se bo še naprej smilila sama sebi?

Odločitev o prihodnosti zahteva jasno opredelitev danes. Podpisniki tega poziva se javno in odločno zavzemamo za gospodarski in družbeni razvoj. Dogajanja zadnjih mesecev so nas spodbudila h glasnemu pozivu vsem, ki živijo v regiji in se zavedajo, da smo sami odgovorni za prihodnji razvoj in blagostanje.

Načrtovana investicija Magne je pomembna prelomna točka: če se ne bo zgodila, Štajerska ne bo imela popravnega izpita in izguba bo velika.

Vstop Magne v naš prostor ima praktičen pomen: dal bo neposredne učinke – delovna mesta in vse, kar je s tem povezano, hkrati pa bo lahko primer dobre prakse drugim investitorjem.

V preteklosti sta Maribor in Štajerska izgubila nekaj priložnosti, tudi zato, ker nismo stopili skupaj, se zavzeli za skupno dobro in presegli ozka, včasih tudi privoščljiva razmišljanja. Pomislimo na vse pozitivno, kar nam gospodarski razvoj in znotraj tega Magnina investicija lahko dasta, in potrudimo se skupaj, da bo priložnost postala resničnost. Dobrodošla, Magna Steyer!«

Odločno sporočilo je Štajerska gospodarska zbornica dala že s samim javnim pozivom in povabilom k podpisu izjave, objavljene na magnawelcome.si. V pičlih nekaj urah se je na spletni strani nabralo zares veliko število podpisov, po dnevu in pol je število podpisov preseglo številko 2.500. Na dogodku se je zbralo in poziv podpisalo veliko štajerskih gospodarstvenikov, kulturnikov in vseh, ki se zavedajo pomena investicije Magne.


Več v Gospodarstvo