Barvita narava samostojne razstave Mire Viher iz Gresovščaka

Že dolgih 30 let izpod njenih prstov nastajajo lepi in čudoviti ročno izdelani izdelki

Prlekija-on.net, četrtek, 1. junij 2017 ob 17:451
Mira Viher: Barvita narava

Mira Viher: Barvita narava

Turistično društvo Gradišče v občini Tišina je ob koncu tedna v prostorih Turističnega društva Gradišče pri Tišini pripravilo razstavo umetnice Mire Viher iz Gresovščaka pri Ljutomeru. Umetnica Mira Viher je sicer članica Turističnega društva Gradišče, kajti za njo je dolgo in bogato ter plodno ustvarjanje, pri čemer že dolgih 30 let izpod njenih prstov nastajajo lepi in čudoviti ročno izdelani izdelki. Tokratno razstavo je umetnica iz Prlekije naslovila »Barvita narava«.

Obiskovalci so si lahko med drugim ogledali njena unikatna ročna dela na temo živali. Mira Viher ves svoj prosti čas nameni izdelovanju čudovitih gobelinov, prtičkov in prtov. Gobelini na temo »barvita narava« so del njene bogate zbirke, ki nastajajo izpod Mirinih vztrajnih rok. Nekaterim obiskovalcem je ob pogledu na njena ročna dela zastal dih. Vsi skupaj so jo pohvalili, da ustvarja čudovita ročna dela, saj se v vsak izdelek, ko ga izdeluje zelo poglobi. Njena vrlina je prizadevnost, vztrajnost in marljivost. Dogodek, katerega se je udeležila tudi umetnica Mira Viher je pozdravila predsednica Turističnega društva Gradišče Vesna Rebrica. Skozi ogled razstava pa je obiskovalce z nežno domačo glasbo popeljala vokalna skupina Cvetje v jeseni, ki so zapeli in zaigrali ljudske pesmi.

Jože Žerdin

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje