ŠNK Radgona po novem v 3. SNL - vzhod?

Med tretjeligaši ne želijo »plesati« le eno leto

Prlekija-on.net, sobota, 10. junij 2017 ob 16:05
Očitno je, da bo nogometna Gornja Radgona prvič v svoji dolgoletni zgodovini, zastopana v nacionalnem ligaškem tekmovanju, in sicer naj bi ŠNK Radgona v sezoni 2017/18 zaigrala v 3. SNL - vzhod. Klub je namreč, na licenčni oddelek Nogometne zveze Slovenije, posredoval prijavo za tekmovanje prvega moštva v 3. slovenski nogometni ligi in vlogo za pričetek licenčnega postopka za ŠNK Radgona. Odločitev NZS bo sicer znana 20. junija, a glede na to, da želi vodstvo krovne organizacije zapolniti vse tri državne lige, je praktično nemogoče, da radgonski nogometaši, čeprav niso bili prvaki I. MNL Murska Sobota, ne bodo igrali med tretjeligaši.

Kot pravi Benjamin Krajnc, zakoniti zastopnik ŠNK Radgona, je želja vodstva kluba, da bi dolgoročno delovali na državnem nivoju, s čem bi prišlo tudi do večplastnega dviga celotnega društva, v katerem deluje 12 selekcij. "Odločitev za igranje na višjem nivoju ni bila enostavna! Pretehtati smo morali finančne odhodke in prihodke, pripravlja se tudi organizacijska sprememba v smislu aktivacije funkcije predsednika društva. Vodstvo je kadru prvega moštva postavilo pogoje za boljše delovanje ekipe, ki jih je večina sedaj aktivnih igralcev tudi sprejela. Z organizacijskimi spremembami se odpira možnost pridobitve vlagatelja za manjkajoča finančna sredstva za nastopanje v višjem rangu. Vse moči smo sedaj usmerili v kadrovske aktivnosti v smislu pridobitve dodatnega igralskega in strokovnega kadra 1. moštva in aktivnosti za pridobitev tekmovalne licence NZS. S tem smo dosegli pričakovanja in želje tako ljubiteljev nogometa v Gornji Radgoni kot začrtan cilj v letošnjem letu", je dejal Krajnc.

Na Nogometno zvezo Slovenije – licenčni oddelek, so Radgončani prijavo za tekmovanje in vlogo za licenciranje, poslali tik pred zaključkom zbiranja prijav, a vseeno pravočasno. "Mnogi me sprašujejo, zakaj skoraj zadnjo uro možnosti prijave? Moram povedati, da je bilo potrebno veliko zadev dogovoriti in uskladiti. Usklajeno je z igralskim kadrom 1. moštva; od sedaj aktivnih 24 igralcev na nivoju MNZ Murska Sobota je sprejelo ponujene pogoje društva 12 igralcev. Sledijo kadrovske aktivnosti v smislu dodatnega igralskega in strokovnega kadra", je še dodal Krajnc, ki verjame, da ŠNK Radgona med tretjeligaši gotovo ne bo "plesal" le eno sezono!

Mladim nogometašem tudi letos ni uspelo
Podobno kot članska ekipa ŠNK Radgona, sta možnost za napredovanje, in sicer v 2. SKL/SML, imeli tudi kadetska in mladinska selekcija. Žal pa, podobno kot lani, ko so mladi Radgončani bili prekratki proti mariborskemu Taboru, se je napredovanje izmuznilo tudi letos. Za odtenek so od Radgončanov bili boljši vrstniki ŠD Šmartno 1928. Na po dveh tekmah so kadeti ŠNK Radgone zmagali in izgubili, mladinci pa so v Šmartnem ob Paki izgubili, na Tratah pa remizirali. S tem so se mladi Šmarčani zasluženo uvrstili v II. SKL/SML.

Kljub vsemu mladi radgonski nogometaši niso razočarali in se lahko s ponosom spominjajo sezone 2016/17. Še posebej so kadeti in mladinci lahko veseli, da za njimi stoji tudi veliko navijačev in ljubiteljev nogometa, kar nimajo niti nekatere članske ekipe v višjih ligah. Povratni kvalifikacijski tekmi med Radgončani in Šmarčani, je namreč na TŠC Trate spremljalo kar 200 ljubiteljev nogometa. "Vse čestitke našim fantom obeh selekcij. V zelo kratkem času organizirane vadbe so pričakovali skoraj nemogoče. Bili so blizu, zelo blizu, a zaradi enega zadetka zelo daleč. To je pač nogomet", pravi Benjamin Krajnc, zakoniti zastopnik radgonskega kluba.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport