Čebelarji na piknik z brodom čez Muro

Po predstavitvah, šolanjih in pred počitnicami, so se tudi letos člani Čebelarskega društva Ljutomer srečali na tradicionalnem pikniku

Prlekija-on.net, torek, 13. junij 2017 ob 09:38
Piknik ČD Ljutomer

Piknik ČD Ljutomer

Kot vsako leto po predstavitvah, šolanjih in pred počitnicami, smo se tudi letos člani Čebelarskega društva Ljutomer srečali na tradicionalnem pikniku. Tokrat se nismo zbrali pri enem od čebelarjev, temveč pri Tinčkovem brodu na Muri. Ne vem, ali je to botrovalo skromni udeležbi, morda dopoldanski dež, požar v Ljutomeru, slaba pašna sezona ali pa strah vožnje s splavom čez Muro.

Nekaj nas je le prišlo, pozdravilo nas je sonce in ne prevroče ozračje in pod krošnjami dreves je bilo kar prijetno. Ker pa se na takem pikniku ne pogovarja le o tegobah čebelarjev in nenaklonjenosti narave že drugo leto zapored, smo seveda tudi jedli in ob tem gasili žejo z raznovrstno tekočino. Ker je tem za pogovor počasi zmanjkalo prav tako kot hrane, smo se počasi vrnili na drugi – prleški breg in napotili domov. Upam, da nas bo drugo leto več in morda zopet pri nekomu od nas. Je pač tako bolj domače in sproščeno.

Naj medi!

YONG


Več v Družabno